Search found 488 matches

by scorpi
4 January 2005, 17:18
Forum: Webbutveckling
Topic: Javascript problem
Replies: 2
Views: 1124

Funkade inte
Nu öppnar sig inte meny'n alls
by scorpi
2 January 2005, 10:36
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Bilder i forumet...
Replies: 12
Views: 2639

Jo jag har koll
Men eftersom svaret var att "om det finns en konverterare från phpBB till YaBB" och det faktum att det inte finns någon så var det inte lönt att svara.
Och dessutom så har jag level 3 :-)
by scorpi
28 December 2004, 12:53
Forum: Webbutveckling
Topic: Javascript problem
Replies: 2
Views: 1124

Javascript problem

Hej Jag har ett problem som ingen tycks kunna lösa. Så jag provar eran kunskap här också På min sida har jag en meny http://asarum.dns2go.com/meny/menu.html Som i firefox och konqueror startar öppen men i IE startar den stängd. jag vil givetvis ha den som den visas i IE även i dom andra läsarna. Jag...
by scorpi
7 December 2004, 09:26
Forum: Administratören
Topic: vfat-partition i FC3
Replies: 14
Views: 1541

Man kan ju göra det för att testa. Men eftersom du redan har en anna maskin med 2.6 som det funkar på så verkar det inte var det. Har du config filen för den andra kärnan eller är det en rpm kärna? Om du har configfilen som användes för kompileringen så kan du använda den till att kompilera en ny. B...
by scorpi
6 December 2004, 08:42
Forum: Administratören
Topic: vfat-partition i FC3
Replies: 14
Views: 1541

Om du har en 2.6 kärna så skulle jag nog tipsa om att testa en 2.4.x
by scorpi
3 December 2004, 12:10
Forum: Administratören
Topic: vfat-partition i FC3
Replies: 14
Views: 1541

Jag har följande i kärnan under native languages

Codepage 437
NLS ISO 8859-1
by scorpi
3 December 2004, 00:43
Forum: Administratören
Topic: vfat-partition i FC3
Replies: 14
Views: 1541

Jappz!
Men jag ska kanske också nämna att när jag använde kernel 2.6 så gick det inte ens att montera diskarna
När jag kompilerade en 24 kärna så funkade allt som det skulle
by scorpi
2 December 2004, 16:07
Forum: Administratören
Topic: vfat-partition i FC3
Replies: 14
Views: 1541

Jag kör med 4 vfat partitioner och jag har inget om charset eller codepage i min fstab
by scorpi
23 November 2004, 13:59
Forum: Administratören
Topic: Mount problem [LÖST]
Replies: 2
Views: 568

[LÖST]

Så här skrev jag i fstab

/dev/hda5 /mnt/winE vfat owner,user,rw,exec,suid,umask=0,uid=olle,gid=olle 1 2

Så kan Olle både läsa och skriva till enheten
by scorpi
22 November 2004, 08:32
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Bilder i forumet...
Replies: 12
Views: 2639

Byt till YaBBforum
Där finns massor av tillägg bla funktion för att ladda upp filer
by scorpi
22 November 2004, 00:58
Forum: Administratören
Topic: Mount problem [LÖST]
Replies: 2
Views: 568

Mount problem [LÖST]

Om jag monterar mina extra windiskar så måste det göras som root och då får alla diskarna root som ägare, vilket gör att jag inte kan använda dom som vanlig användare. Jag får inte access till dom. Om jag sätter monteringen i fstab så blir det samma sak. Hur ska man göra för att kunna montera dom så...
by scorpi
9 November 2004, 08:34
Forum: Administratören
Topic: Webserver problem
Replies: 15
Views: 1067

Provade med att göra en virtuell server med en andra dns2go adress
Och det funkade????

Men inte med den från namezero???
by scorpi
9 November 2004, 00:57
Forum: Administratören
Topic: Webserver problem
Replies: 15
Views: 1067

Kommenterar jag bort den så får jag error på den raden :-?
by scorpi
9 November 2004, 00:44
Forum: Administratören
Topic: Webserver problem
Replies: 15
Views: 1067

Gjorde inte någon skillnad förutom att jag fick en virtuell server till och defaultservern ligger kvar som tidigare. Om jag surfar till adress1 eller 2 så kommer jag till samma sida men denna gången kommer jag till adress2 ´s hemsida Om dom 2 adressernas root är olika så kommer jag ändå till adress1...
by scorpi
9 November 2004, 00:15
Forum: Administratören
Topic: Webserver problem
Replies: 15
Views: 1067

Så här ser den ut: ************************************************** # Virtual hosts # Virtual host Default Virtual Host #<VirtualHost _default_:*> # Directories... <Directory "/"> Options FollowSymLinks AllowOverride None </Directory> <Directory "/var/www/html"> Options Indexes Includes FollowSymL...
by scorpi
8 November 2004, 15:39
Forum: Administratören
Topic: Webserver problem
Replies: 15
Views: 1067

Tjena du har bara en hemsida på den servern va ? jag tror du är ute efter inställningen i conf filen för att ändra www-root så kolla i conf filen för webservern så ser du vart den pekar . är det flera olika servers på samma burk är det inte rätt lösning. Jag har dels huvudsidan i /var/www/html Och ...
by scorpi
8 November 2004, 08:49
Forum: Administratören
Topic: Webserver problem
Replies: 15
Views: 1067

Vet inte riktigt vad du menar????

Jag har ingen egen namnserver

Jag använde namezero som tjänst och dom
kräver att man använder deras speciella namnsevrar för
att det ska funka

Jag gör det men inst funkar det ändå
by scorpi
6 November 2004, 16:51
Forum: Administratören
Topic: Webserver problem
Replies: 15
Views: 1067

Tyvärr så hjälpte inte det

har precis samma problem som innan
by scorpi
6 November 2004, 13:27
Forum: Administratören
Topic: Webserver problem
Replies: 15
Views: 1067

Tack!

Ska kolla upp det

Återkommer med resultat
by scorpi
4 November 2004, 20:25
Forum: Administratören
Topic: Webserver problem
Replies: 15
Views: 1067

Webserver problem

Jag har haft min webserver i ett antal år nu med dels dns tjänsten dns2go och med namezero. ( fråga mig inte varför) Nu skulle jag låta min namezero adress peka någon annanstans än till webroten /var/www/html. Jag vill ha den till /home/"namn" jag använder apache 1.3.27 Jag har lagt till en virtuell...
by scorpi
2 November 2004, 18:15
Forum: Administratören
Topic: Mount problem
Replies: 4
Views: 612

Problemet löst!!

Jag kompilerade en 2.4.27 kärna med samma val som 2.6 och då funkade det

Något i 2.6 kärnan som jag missat tro??
by scorpi
2 November 2004, 08:57
Forum: Administratören
Topic: Mount problem
Replies: 4
Views: 612

asså.tänkte på en sak. testa typ cat /proc/filesystems och kolla så att vfat verkligen står med där.. Ja vfat står med där mount /devhdb /mnt/wind så mount får välja fat32 själv. Tyvärr funkar inte Om jag försöker mounta i konsollen så säger den att den inte kan hitta codepage 437 eller NLS 8859-1 ...
by scorpi
31 October 2004, 17:51
Forum: Administratören
Topic: Mount problem
Replies: 4
Views: 612

Mount problem

Jag håller på att byta från Windows till Debian linux som desktop Jag måste nu i början ha access till vissa diskar i datorn från båda. Jag har en disk med ntfs som startdisk för Windows och en 80Gb disk uppdelad i tre partitioner 30+30+20 formaterade i Fat32 Nu är mitt problem att jag kan inte mont...
by scorpi
16 October 2004, 15:07
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Problem med vissa sidor på internet.
Replies: 20
Views: 1148

Den version av rp-pppoe jag jobbade med såg inte ut så där???
by scorpi
15 October 2004, 10:56
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Uppdatering av ram
Replies: 6
Views: 447

Ram har inget med swap att göra

Sätt i modulerna och kör vidare
by scorpi
14 October 2004, 14:42
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Problem med vissa sidor på internet.
Replies: 20
Views: 1148

Det står i manualen och jag har själv råkat ut för problemet.
Jag sänkte värdet med 200 sedan funkade det
by scorpi
14 October 2004, 14:40
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: >>Hjälp mig att installer apache i redhat 9<<
Replies: 15
Views: 730

Varför göra det svårare än det är

I RedHat 9 finns lägg till och ta bort program precis som i windows.
funkar alldeles utmärkt
by scorpi
14 October 2004, 07:40
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Problem med vissa sidor på internet.
Replies: 20
Views: 1148

Om du använder rp-pppoe så öppna conf filen och leta efter
CLAMPMSS=1412
Ändra värdet i steg om 100 nedåt tills det fungerar.

Kan också hända att du behöver ändra MTU också .
Hur du gör står i manualen för rp-pppoe

Glöm ine att starta om funktionen
by scorpi
13 October 2004, 08:13
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Kundregister
Replies: 10
Views: 800

Jag jobbar själv som säljare och jag tyckte inte att något färdigt innehöll det jag ville ha så jag gjorde ett eget php script som interface till mysql där uppgifterna ligger. En bra lösning eftersom jag har en egen webserver så kan jag hämta mina kunduppgifter var som helst i världen bara det finns...
by scorpi
11 October 2004, 22:44
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Kan man installera ett rpm paket i Debian?
Replies: 3
Views: 420

Normalt så installeras rpm i Debian vid en standard installation så det är bara att köra

rpm -ivh paketnamn
by scorpi
8 October 2004, 14:17
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Kommer inte åt internet i det interna nätverket.
Replies: 12
Views: 1206

Jag har testat shorewall och jay-firewall

Och jag tycker att jay-firewall slår shorewall med hästlängder
Men det är vad jag tycker

Du kan hämta den här


http://firewall-jay.sourceforge.net
by scorpi
8 October 2004, 08:23
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Kommer inte åt internet i det interna nätverket.
Replies: 12
Views: 1206

Installera jay-firewall så är du igån snabbt och med en firewall som är enkel att konfigurera
by scorpi
1 October 2004, 14:59
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Rpm installation
Replies: 24
Views: 1076

i RedHat 9 med kde så räcker det med att klick på en rpm fil så frågas det om man vill installera den
by scorpi
1 October 2004, 13:07
Forum: Administratören
Topic: Apache med hemkataloger
Replies: 3
Views: 615

För att få detta


http://test.server.se/~user

Så skriver du:

<Directory /home/*/public_html>
IndexOptions FancyIndexing
</Directory>

Vill du ha cgi-bin i katalogerna så skriver du

<Directory /home/*/public_html/cgi-bin>
Options ExecCGI
SetHandler cgi-script
</Directory>
by scorpi
1 October 2004, 08:14
Forum: Administratören
Topic: Backup av databas med cron?
Replies: 2
Views: 521

Gi in i databasen med webmin och klicka på backup databas.
Fyll i uppgifterna och backupen görs via cron
by scorpi
23 September 2004, 20:30
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Glocalnet problem
Replies: 0
Views: 352

Glocalnet problem

Jag har installerat en linux som router och brandvägg mot glocalnet. Jag använder rp-pppoe som klient och uppkopplingen mot inloggnings servern och även dhcp verkar fungera som det ska. Problemet är att det går trögt och vissa sidor går inte att komma in på ex. google. Ibland kan det gå via ipnumret...
by scorpi
10 September 2004, 17:14
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Hittar inte monterad HDD i nätverket [löst]
Replies: 4
Views: 544

Jovisst kan du göra det grafisk

Jag tror att du skriver make xconfig. eller så kan du göra det med "dosgrafik" make menuconfig
by scorpi
10 September 2004, 08:16
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Hittar inte monterad HDD i nätverket [löst]
Replies: 4
Views: 544

Har du kompilerat in stöd för ntfs i din kärna??
by scorpi
9 September 2004, 07:57
Forum: Administratören
Topic: Problem med apache
Replies: 10
Views: 865

Se till att public_html ägs av användaren och att den har chmod 755
by scorpi
8 September 2004, 07:46
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Två nätverkskort
Replies: 8
Views: 608

Är det möjligt att ha två nätverkskort med ipnummer från samma ip-serie?
Ex.

eth0 -> 192.168.0.3 netmask 255.255.255.0
eth1 -> 192.168.0.4 netmask 255.255.255.0

Det borde inte vara några problem va?

Jag har försökt flera gånger att få det att fungera med samma ipserie men aldrig lyckats
by scorpi
2 September 2004, 08:16
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Apache
Replies: 8
Views: 457

Kanske dum fråga men har du startat om apache??
by scorpi
31 August 2004, 11:57
Forum: Administratören
Topic: Problem med apache
Replies: 10
Views: 865

Jag använder denna tekniken

<Directory /home/*/public_html/cgi-bin>
Options ExecCGI
SetHandler cgi-script
</Directory>

<Directory /home/*/public_html>
IndexOptions FancyIndexing
</Directory>


Vilket ger en adress : www.minserver.se/~användarnamn

Jag kör med apache 1.3.X
by scorpi
31 August 2004, 08:26
Forum: Administratören
Topic: Problem med apache
Replies: 10
Views: 865

Om du inte kommer åt filerna via webläsaren så har du kanske glömt

~framför användarnamnet??

Vad får du för error?
404?
by scorpi
27 August 2004, 12:09
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Problem med eth0 och eth1 i suse 9.1
Replies: 10
Views: 599

192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0 192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth1 169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 0 0 0 eth0 Som jag läser denna text så har du 2 eth0 dels en för nätverks kortet dels en för (wlan?)169.254.0.0 prova att avaktivera nätverks kortet eth0 192.168.0.1 Eller...
by scorpi
27 August 2004, 10:51
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Problem med eth0 och eth1 i suse 9.1
Replies: 10
Views: 599

192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0 192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth1 Kan detta verkligen funka???? jag har konigurerat flera routers med två standard nätverkskort men aldrig fått det att fungera med samma IP nummer??? Det brukar vara så att jag fått lägga en på 192.168.x.x ...
by scorpi
16 August 2004, 21:52
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Jätteproblem med dhcp
Replies: 6
Views: 664

Problemet fixat

Den behövde inte någon ip adress från dhcpservern
Men däremot så får inte nätverkskortet so ska hantera uppkopplingen vara igång när pppoe (adsl-start) startas
Konstigt men sant
by scorpi
9 August 2004, 23:20
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Jätteproblem med dhcp
Replies: 6
Views: 664

Jag har varit i kontakt med Glocalnet och dom sa inget om at det inte skulle behövas något ip från dhcp server. Glocalnet kör med telias system och dom kör med dhcp server. Jag provade att logga in med rc-pppoe med kommandot adsl-start men fick time out när jag provade. Windows burken fick ju ett ip...
by scorpi
9 August 2004, 23:05
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Jätteproblem med dhcp
Replies: 6
Views: 664

Jätteproblem med dhcp

Jag försöker att få nytt ipnummer via glocalnets adsl. Datorn som jag använder har stått till telias adsl innan utan problem och det enda jag gjort är att installera rc-pppoe Jag har använt dhcpcd eth1, pump -i eht1 men utan resultat I loggen läser jag att den inte hittar en "valid" dhcp server. Jag...
by scorpi
4 August 2004, 10:54
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: glocal net
Replies: 9
Views: 678

Verkar vara lika enkelt som LFconnection

Tack för hjälpen, jag återkomer om det blir problem
by scorpi
4 August 2004, 07:02
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: glocal net
Replies: 9
Views: 678

Har aldrig använt pppoe förut, skulle du kunna tänka dig att göra en kort beskrivning hur det confas för att funka med Glocalnet.
VIllaägarna har gått ut med ett erbjudande till alla som hade telia via dom så jag tror att det kommer mera frågor angående detta