Search found 22 matches

by Jax
24 September 2003, 11:53
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Skärmen konstig i X (KDE)
Replies: 8
Views: 418

Det spelar ingen roll nu. Installerade om Slack istället. Så nu fungerar det :lol:
by Jax
24 September 2003, 10:12
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Skärmen konstig i X (KDE)
Replies: 8
Views: 418

Hehe, jotack jag vet att det är i kontrollcentralen jag borde ändra i. Lite jobbigt bara när skärmen ballar ur så fort jag kommer in i X.
by Jax
24 September 2003, 09:43
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Skärmen konstig i X (KDE)
Replies: 8
Views: 418

Men det verkar inte vara i XF86Config som felet ligger, utan felet är att jag ändrade skrivbordsupplösningen i KDE till 1152*864 (alltså större än skärmen som fortfarande är 1024*768).

Sen fungerar det inte att skriva "XF86Config" för mig. Varför inte det?
by Jax
24 September 2003, 00:41
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Skärmen konstig i X (KDE)
Replies: 8
Views: 418

Skärmen konstig i X (KDE)

Jag ställde in mitt KDE på upplösningen 1024*768 och sen skrivbordet på 1152*864. När jag sedan startade om X så fungerade det inte längre. Skärmen blev lustig och visade lite konstiga diagonala grejer istället för att visa något vettigt. Hur ändrar jag tillbaka till min tidigare inställning (1024*7...
by Jax
9 September 2003, 11:59
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: X startar inte
Replies: 2
Views: 369

X startar inte

Mitt windows X vill inte starta för mig. Problemet började när en kamrat donade omkring lite för att få igång mplayer (vet inte riktigt vad han gjorde, jag är nybörjare). När jag startade X nästa gång så hängde sig gnome när det laddades. Min kamrat sa att jag skulle försöka att installa era om gtk ...
by Jax
7 September 2003, 15:13
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Problem med excel-fil
Replies: 5
Views: 450

Jag måste kunna redigera filen också. Då räcker det inte med viewern.

Funderade på StarOffice, men jag hörde att de bygger till stor del på samma kod som OpenOffice, så det fungerar kanske inte heller. Någon som vet?
by Jax
7 September 2003, 00:02
Forum: Hårdvara
Topic: (Löst) Problem med Red Hat 9 och Radeon 9500
Replies: 10
Views: 2017

Hehe, jag har haft rätt god hjälp.

Skönt att det fungerade för dig. Jag var rätt frusterad själv när mitt inte ville starta.
by Jax
6 September 2003, 20:51
Forum: Hårdvara
Topic: (Löst) Problem med Red Hat 9 och Radeon 9500
Replies: 10
Views: 2017

Re: Exakt samma problem med samma kort

Du är en hyvens prick som skrev sådär, jag är nog ännu färskare än du, för jag kunde inte avinstallera eller installera ett skvatt, dock har jag oxo ett Radeon 9500 Pro och får exakt samma krasch som du fick. Hur tar man reda på XFree86 versionen? Och hur ska man avinstallera? Om jag ska installera...
by Jax
6 September 2003, 20:23
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: (Löst) åäö-filer på monterad HD
Replies: 12
Views: 2003

mikma wrote:Om du använder UTF-8 locale kan du prova:

Code: Select all

/dev/hda1   /mnt/c      vfat   iocharset=utf8,user,exec,auto,codepage=850,nodev,rw 1 0
/dev/hda5   /mnt/d      ntfs   iocharset=utf8,user,exec,auto,nodev,rw 1 0 
/Mikael
Det fungerade alldelese utmärkt. Tack så mycket.
by Jax
6 September 2003, 17:15
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Problem med excel-fil
Replies: 5
Views: 450

Nu har jag. Det krashade också.
by Jax
6 September 2003, 16:57
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Problem med excel-fil
Replies: 5
Views: 450

Problem med excel-fil

Jag har en träningsdagbok som är gjord i excel. Problemet är att jag inte kan öppna den med OpenOffice Calc som jag kan göra med mina andra excel-filer. Jag antar att det beror på att den innehåller ganska så många avancerade funktioner, bl.a. makron. Vad ska jag göra för att kunna öppna och rediger...
by Jax
6 September 2003, 16:51
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: (Löst) åäö-filer på monterad HD
Replies: 12
Views: 2003

mikma wrote:Om du använder UTF-8 locale kan du prova:

Code: Select all

/dev/hda1   /mnt/c      vfat   iocharset=utf8,user,exec,auto,codepage=850,nodev,rw 1 0
/dev/hda5   /mnt/d      ntfs   iocharset=utf8,user,exec,auto,nodev,rw 1 0 
/Mikael
Vad är UTF-8 locale och hur vet jag om jag använder det?
by Jax
6 September 2003, 10:36
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: (Löst) åäö-filer på monterad HD
Replies: 12
Views: 2003

Ber om ursäkt för att jag inte sökte först, men jag fortsätter att fråga i den här tråden eftersom det inte fungerar ändå. Har prövat det som har stått tidigare i denna tråden plus detta allra senast: /dev/hda1 /mnt/c vfat iocharset=iso8859-15,user,exec,auto,codepage=850,nodev,rw 1 0 /dev/hda5 /mnt/...
by Jax
6 September 2003, 10:00
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: (Löst) åäö-filer på monterad HD
Replies: 12
Views: 2003

Jag provade det och skrev såhär i fstab: /dev/hda1 /mnt/c vfat defaults,iocharset=iso8859-1,codepage=437 1 1 /dev/hda5 /mnt/d ntfs defaults,iocharset=iso8859-1,codepage=437 1 1 Men det ville sig inte. Den andra hårddisken ville inte bli monterad överhuvudtaget, medans den första blev det, men åäö fu...
by Jax
6 September 2003, 00:34
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: (Löst) åäö-filer på monterad HD
Replies: 12
Views: 2003

(Löst) åäö-filer på monterad HD

Jag kör Red Hat 9 och har monterat mina windows hårddiskar för att först och främst kunna spela den musiken som ligger på dem. Problemet är att Red Hat inte tycker om de filerna som har å,ä eller ö i sitt filnamn. Filen "nationalsången.txt" har t.ex. fått namnet "Nationals?ngen.txt (ogiltig Unicode)...
by Jax
5 September 2003, 20:19
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Kan inte skicka mail i Evolution
Replies: 4
Views: 808

Jag kom på vad felet var. Jag kan inte skicka via Tele2s server om jag inte är uppkopplad via deras nät. Använder mig av sendmail istället så fungerar det fint.
by Jax
5 September 2003, 18:26
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Kan inte skicka mail i Evolution
Replies: 4
Views: 808

Kan inte skicka mail i Evolution

Har precis installerat Red Hat 9 och en eller ny på Linux. Jag försökte ställa in mailen i Evolution. Det lyckades till hälften kan man väl säga. Det är inga problem att ta emot mail, men jag kan inte skicka. Då för jag följande meddelande: "Fel vid utförande av åtgärd: Kunde inte ansluta till smtps...
by Jax
4 September 2003, 15:27
Forum: Tips och trix
Topic: Lösning på problem med Red Hat 9 och Radeon
Replies: 0
Views: 1689

Lösning på problem med Red Hat 9 och Radeon

Jag fick problem med mitt Red Hat 9 när jag installerade det som jag tog upp i tråden: http://bbs.linux.se:/viewtopic.php?p=52780 På rekommendation ifrån hakan så postar lösningen som slutligen klarade upp mina problem. Problemet var: Jag installerade Red Hat 9 idag, men det gick inget vidare. Allt ...
by Jax
4 September 2003, 14:03
Forum: Hårdvara
Topic: (Löst) Problem med Red Hat 9 och Radeon 9500
Replies: 10
Views: 2017

Jag fick det till att fungera tillslut. Tänkte att jag skulle skriva hur jag gjorde ifall någon har samma problem. Avinstallerad först XFree86-Mesa-libGL-4.3.0-2 för att sedan installera ATI drivrutinerna som jag hämtade ifrån www.schneider-digital.de/html/download_ati.html (Det stod inte att de var...
by Jax
4 September 2003, 10:39
Forum: Hårdvara
Topic: (Löst) Problem med Red Hat 9 och Radeon 9500
Replies: 10
Views: 2017

Jag laddade ner drivrutinerna och försökte installera dem. Då fick jag följnade felmeddelande: "fil /usr/X11R6/lib/libGL.so.1.2 från installationen av fglrx-glc22-4.3.0-3.2.0 står i konflikt med filen från paketet XFree86-Mesa-libGL-4.3.0-2" Jag kastade ett extra öga på vilka drivrutiner jag hade la...
by Jax
4 September 2003, 10:26
Forum: Hårdvara
Topic: (Löst) Problem med Red Hat 9 och Radeon 9500
Replies: 10
Views: 2017

fork wrote:Har du provat köra redhat-config-xfree86 från konsolen?
Ja, det fungerar inte. Får återigen ett meddelande om att det inte kan startas pga av grafikkortet.

Jo:
Tack så mycket. Jag ska genast pröva.
by Jax
3 September 2003, 23:39
Forum: Hårdvara
Topic: (Löst) Problem med Red Hat 9 och Radeon 9500
Replies: 10
Views: 2017

(Löst) Problem med Red Hat 9 och Radeon 9500

Jag installerade Red Hat 9 idag, men det gick inget vidare. Allt gick fint fram tills systemet startade. När jag var i promten så började blinkade skärmen. Först såg jag texten i någon sekund, sen försvann den för att komma tillbaka igen. Så höll det på en liten stund, sen fick jag ett felmeddelande...