Search found 24 matches

by Mooler
26 September 2007, 08:27
Forum: Applikationsforum
Topic: Alternativ till fireworks
Replies: 1
Views: 1410

Alternativ till fireworks

Hej Använder själv GIMP men har nu köpt på mig några templates till joomla som jag vill modifiera. Sourcefilerna kommer i PNG och tydligen ska fireworks hantera lager i PNG så att man kan editera dom i efterhand som i tex xcf filer för GIMP. Nu är det bara det att jag inte vill ha fireworks och dess...
by Mooler
28 August 2007, 22:03
Forum: PHP utveckling
Topic: WIldcard i strings?
Replies: 2
Views: 6001

Ja! Tack så mycket för det, håller som bäst på att lästa på om regular expressions så att jag ska greppa det hela bättre.

Tack igen!

PS.Ledsen för det sena svaret.
by Mooler
26 August 2007, 21:01
Forum: PHP utveckling
Topic: WIldcard i strings?
Replies: 2
Views: 6001

WIldcard i strings?

Hej Har en Joomlasite och vill blockera en spammare genom att förbjuda hans användarnamn. Användarnamnet är John 12345 men siffrorna alterneras och kan vara vad som helst. Jag vill bara hårdkoda in det i koden eftersom det än så länge bara är en spammare. Har testat $banjohn = "John"*; if ($acname =...
by Mooler
8 May 2007, 11:42
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Ö Ä Å visas inte som det ska?
Replies: 5
Views: 903

Tyvärr verkar det som om problemet är något annat. Ska försöka ge mer info så gott jag kan. Om jag i windows går till min extreran db och gör en backup på databasen och sedan öppnar i en texteditor så syns alla tecken ok. Om jag sedan flyttar över filen till ett USB minne och pluggar i det i linuxda...
by Mooler
8 May 2007, 10:03
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Ö Ä Å visas inte som det ska?
Replies: 5
Views: 903

ok ska kolla efter i configfilen och återkommer. Tack för ett så snabbt svar!
by Mooler
8 May 2007, 09:38
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Ö Ä Å visas inte som det ska?
Replies: 5
Views: 903

Ö Ä Å visas inte som det ska?

Har ett problem med spec chars. Ett exempel är tex när jag går till siten edmontonoilers.com så visas tecknena för inch ( " ) som frågetecken. Samma problem har jag när jag gör backup på min databas via phpmyadmin alla äåö och andra spec chars omvandlas till ? När jag däremot är tex på det här forum...
by Mooler
30 March 2007, 11:29
Forum: Administratören
Topic: Gunzip eller bzip
Replies: 2
Views: 1442

Gunzip eller bzip

Är någon att föredra före den andra. Gör ett backupscript och efter att ha skapat tarball vill jag komprimera den. Det jag helst skulle vilja är att gzip (eller bz) filen som skapas ska updateras (eller heter det syncas?) vid nästa körning av scriptet. Jag kan inte se något option för detta i gzip e...
by Mooler
13 March 2007, 16:17
Forum: Webbutveckling
Topic: Hur gör man apache online
Replies: 2
Views: 7458

Hur gör man apache online

Hej är ny i LAMP sammanhang och har en fungerande lokal installation. Nu vill jag testa att göra den tillgänglig för alla (public) jag når den lokalt och det fungerar då som det ska men när jag försöker nå den från en annan dator genom att bara skriva in IP:n händer ingen? Hur är syntaxen för att nå...
by Mooler
11 January 2007, 23:20
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: GRUB och dualboot med RAID
Replies: 3
Views: 810

Det löste sig till sist var så enkelt att en av mina äldre diskar som inte var med i RAIDen hade en varit en primär disk med ett windows system och det ställde till det. Efter att ha kopplat ur den bootade det ok och jag kunde fixa problemet.

Tack för svaret!
by Mooler
9 January 2007, 15:00
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: GRUB och dualboot med RAID
Replies: 3
Views: 810

Ingen som kör dual boot på en fake RAID0 array?
by Mooler
8 January 2007, 00:05
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: GRUB och dualboot med RAID
Replies: 3
Views: 810

GRUB och dualboot med RAID

Hej är relativt ny i linuxkretsar och håller på "migrerar". Mitt problem är att jag inte får min dualboot att fungera i RAID systemet. Min setup är: 2st SATA diskar i en RAID array (NVRAID, fake RAID alltså)i två partitioner, installation av windows först (F6,F6,F6 stön) sedan openSuSE 10.2 som hitt...
by Mooler
5 October 2005, 20:27
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Mandrake 10 och xwindows problem
Replies: 0
Views: 385

Mandrake 10 och xwindows problem

Hej är helt ny i linuxvärlden (har fuskat lite med SuSE tidigare) mitt problem efter en installation av Mandrake 10 är att det startar upp i prompt läge (init 3?) och vid kommandot startx får jag följande felmeddelande. (EE) open /dev/fb0: No such file or directory (EE) No device detected Detta trot...
by Mooler
22 March 2005, 21:00
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: SuSEfirewall2 och SAMBAf
Replies: 0
Views: 465

SuSEfirewall2 och SAMBAf

Har problem att få till det med SuSE 9.2:s FW. Konfigurerade via YaST och SambaServer finns till och med med där som alternativ och klickade för det och hoppades det skulle räcka men tyvärr inte. Min setup är en smootwall router dit två interna burkar (en XP och en SuSE 9.2) är kopplade. Samba passw...
by Mooler
2 November 2004, 15:03
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Text i linux
Replies: 2
Views: 543

Tack för det mycket bättre nu!
by Mooler
1 November 2004, 22:49
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Text i linux
Replies: 2
Views: 543

Text i linux

Hej är ny när det gäller linux och har lite svårt att veta var jag hitar inställnigar. Mitt problem är att texten i min browser är suddig i opera. Har fifflat med XF85Config men problemet är att det bara är i Opera som texten är suddig, konquerer fugerar bra och likså andra applikationer. Det här är...
by Mooler
12 March 2004, 16:42
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Kopiera till NTFS partition
Replies: 9
Views: 946

Ok tack så mycket!
by Mooler
12 March 2004, 16:24
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Kopiera till NTFS partition
Replies: 9
Views: 946

Kopiera till NTFS partition

Hej kör SuSE 9 och KDE och XP installerat och allt är frid och fröjd med mina windows paritioner dom mountas på desktopen vid starten. Men nu tänkte jag att jag skulle kopiera över lite filer från linux-partitionen till windows-paritionen och det funkar inte. Har kört som root och testat att kopiera...
by Mooler
6 March 2004, 14:22
Forum: Allmänna UNIX frågor.
Topic: Svårt att starta dcgui
Replies: 1
Views: 504

Svårt att starta dcgui

Hej har tubbel med dcgui har inte använt det förut eftersom jag nyligen har installerat och börja använda SuSe 9. Har installerat rpm paketet med YaST och det uppger inga komflikter men när jag försöker starta från konsolen får jag följande svar. @linux:~> dcgui-qt dcgui-qt: relocation error: dcgui-...
by Mooler
12 November 2003, 16:56
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Samba RH9
Replies: 10
Views: 1206

Tusen tack Mikael det gjorde susen nu lirar xmsbrowser!!!

Tack igen!!
by Mooler
12 November 2003, 16:03
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Samba RH9
Replies: 10
Views: 1206

Trodde det men får följande svar
[root@localhost root]# xsmbrowser
bash: /usr/bin/xsmbrowser: /usr/bin/expectk: bad interpreter: Åtkomst nekas
[root@localhost root]#
by Mooler
12 November 2003, 15:53
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Samba RH9
Replies: 10
Views: 1206

Tankade ner xsmbrowser och installerade det men hur starta man det?
by Mooler
11 November 2003, 18:41
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Samba RH9
Replies: 10
Views: 1206

Halleluja har hittat linux datorn på windowsburken!!! Undrar följande: SWAT lyckas jag inte surfa till ändå vad kan det bero på? På min linuxburk har jag 2 HD den ena är NTFS format från en tidigare win xp partition jag haft där kan jag mounta den och hur gör jag det. Hur väljer jag vad jag vill del...
by Mooler
11 November 2003, 18:31
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Samba RH9
Replies: 10
Views: 1206

Tack för hjälpen har fått samba att dansa och swat kör också, xinetd är också igång så nu borde det bara vara att öppna webläsaren och skriva http://localhost:901 så skall det funka men icke. Har följt man swat och lagt till swat 901/tcp i /etc/services och swat stream tcp nowait.400 root /usr/local...
by Mooler
11 November 2003, 10:55
Forum: Nätverk & Säkerhet
Topic: Samba RH9
Replies: 10
Views: 1206

Samba RH9

Hej är riktigt ny på linux och försöker få igång samba mot en xp dator. Mina problem är vädligt grundläggande. Har installerat samba och swat. För att kolla detta har jag testat whereis samba och dito swat och för svar. När jag testar samba -V får jag något liknande det här till svar samba {start/re...