kopete. Nåt knas.

Är Ni nybörjare i UNIX/Linux? Detta forum avhandla allmäna UNIX frågor.
Post Reply
User avatar
mm2000
Posts: 613
Joined: 11 December 2003, 02:11
Location: Gävle
Contact:

kopete. Nåt knas.

Post by mm2000 » 18 April 2004, 23:24

Tänkte prova kopete som klient. Just nu har jag licq och amsn. Trivs bra, men man kan ju alltid prova nåt nytt!

Laddade ner nyaste versionen av kopete...

installerade (rpm), och startade via konsoll...
Dyker upp en stor ruta, med INGA val på. ( det är troligen här jag skall skriva in mitt inlog-namn, kod osv ). Rutan är i princip helt tom.
Trycker cancle.
Ett annat litet fönster, som är själva kopete visas. Helt tom. Det finns tre stycken "fält"
1: quit
2: om kopete
3: "no text".

???

Hur sjutton loggar man in???
Skit-mysko...

Isternos
Posts: 222
Joined: 21 September 2003, 18:47
Location: Härlanda, Göteborg
Contact:

Post by Isternos » 19 April 2004, 07:29

Jag hade ett liknande problem, troligen beroende på att jag ej kör KDE.
Registered User # 359929

WS: <Pentium 4, 1,7 ghz, 512 mb ram, Debian GNU/Linux Unstable, FVWM>
Reserv: <Pentium 1, 120 mhz, 128 mb ram, Debian Sarge>

User avatar
e8johan
Posts: 1921
Joined: 2 December 2002, 11:13
Location: Alingsås
Contact:

Post by e8johan » 19 April 2004, 08:39

Du måste ha KDEDIR satt för att kopete ska hitta sina resurser. Hitta t.ex. konqueror

locate konqueror

Om du ni hittar konqueror som /x/y/z/bin/konqueror skall KDEDIR sättas till /x/y/z.

User avatar
mm2000
Posts: 613
Joined: 11 December 2003, 02:11
Location: Gävle
Contact:

Post by mm2000 » 19 April 2004, 19:36

Fråga kolon:

Hur sätter jag KDEDIR?

User avatar
Kimmy
Posts: 126
Joined: 10 January 2004, 23:10
Location: Skövde
Contact:

Post by Kimmy » 19 April 2004, 20:24

Brukar vara såhär...

Code: Select all

din promt# export KDEDIR=/blabla/blablabla/blalala
Too late... My time has come, send shivers down my spine, body's aching all the time.
Goodbye everybody! - I've got to go! ... Gotta leave you all behind and face the truth...

Post Reply