Page 1 of 1

kopete. Nåt knas.

Posted: 18 April 2004, 23:24
by mm2000
Tänkte prova kopete som klient. Just nu har jag licq och amsn. Trivs bra, men man kan ju alltid prova nåt nytt!

Laddade ner nyaste versionen av kopete...

installerade (rpm), och startade via konsoll...
Dyker upp en stor ruta, med INGA val på. ( det är troligen här jag skall skriva in mitt inlog-namn, kod osv ). Rutan är i princip helt tom.
Trycker cancle.
Ett annat litet fönster, som är själva kopete visas. Helt tom. Det finns tre stycken "fält"
1: quit
2: om kopete
3: "no text".

???

Hur sjutton loggar man in???
Skit-mysko...

Posted: 19 April 2004, 07:29
by Isternos
Jag hade ett liknande problem, troligen beroende på att jag ej kör KDE.

Posted: 19 April 2004, 08:39
by e8johan
Du måste ha KDEDIR satt för att kopete ska hitta sina resurser. Hitta t.ex. konqueror

locate konqueror

Om du ni hittar konqueror som /x/y/z/bin/konqueror skall KDEDIR sättas till /x/y/z.

Posted: 19 April 2004, 19:36
by mm2000
Fråga kolon:

Hur sätter jag KDEDIR?

Posted: 19 April 2004, 20:24
by Kimmy
Brukar vara såhär...

Code: Select all

din promt# export KDEDIR=/blabla/blablabla/blalala