Page 1 of 1

Vsftpd...?

Posted: 30 April 2004, 19:50
by peman
är det nån som vet och kan förklara hur man lägger till användare och udelningsmappar i vsftpd?

Posted: 30 April 2004, 22:23
by Fright

Posted: 30 April 2004, 23:30
by peman
Nice!! tackar

Posted: 3 May 2004, 16:17
by peman
tjena!
jag har no-ip installerat och jag har försökt med min adress att komma åt min ftpserver men det funkar ej, är det nåt man måste göra i vsftpd för att dns namnet skall funka?

Posted: 3 May 2004, 17:20
by Kimmy
peman wrote:tjena!
jag har no-ip installerat och jag har försökt med min adress att komma åt min ftpserver men det funkar ej, är det nåt man måste göra i vsftpd för att dns namnet skall funka?
Hade samma problem och var mäkta irriterad, men efter att ha frågat en kompis om han kunde logga in utifrån så kom jag fram till att det bara var för mig det var så (bara innifrån)...

Be en del kompisar att testa att logga in på din ftp-server med ditt domännamn utifrån alltså... Eller lägg upp adressen här... :)

Posted: 3 May 2004, 17:54
by peman
aha ok! tackar för tipset!
här är den :)
ftp://hmp.no-ip.com

Posted: 3 May 2004, 18:19
by Kimmy
peman wrote:aha ok! tackar för tipset!
här är den :)
ftp://hmp.no-ip.com
Nää, inte så enkelt tydligen...
Såhär säger den till mig när jag försöker ansluta:

Code: Select all

\-=[ kimmy@localhost:~/.xMule/Incoming ]$ ftp hmp.no-ip.com
Connected to hmp.no-ip.com (217.208.135.214).
500 OOPS: missing value in config file

Posted: 3 May 2004, 18:25
by peman
ok hmmm får kolla på det, tack för hjälpen!
men vad e detta för fel för om jag testar via webbläsaren med localhost så går det..?

Posted: 17 May 2004, 23:44
by peman
hej igen
nu funkar min vsftpd server men det verkar inte som att andra kommer åt den...

jag kommer åt den lokalt med localhost och hmp.no-ip.com
och får successfull login med anonymous login än så länge, vad ska man behöva göra för att andra ska komma åt den?

jag har shorewall om det nu skulle vara den som spärrar men där har jag ställt in i mandrakes kontrollcenter att ftp ska funka... är det nåt annat man ska göra?

jag har gått efter denna guiden http://www.siliconvalleyccie.com/linux- ... server.htm
och skapat användare men jag kommer inte dit plus att den säger att servern bara är för anonymous, detta förstår jag men jag har försökt att ändra i conf filen men e det nåt jag missat?

Posted: 18 May 2004, 08:50
by Mige89
ifall du har router så kanske det är så enkelt att du inte öppnat en port. kontrollera ifall porten är öppen:
http://www.grc.com

Posted: 18 May 2004, 09:12
by scorpi
Med shorewall är det precis tvärt om att du inte kan komma åt den inifrån med din domän adress.
Det ska bara funka utifrån, och från insidan via ditt ip du har på interna nätverkskortet.