Page 1 of 1

Fedora eller RH

Posted: 12 May 2004, 09:40
by CUBErt
Funderar på att byta till Fedora Core 1. Är det bättre eller sämmre en RH 9 som jag kör nu?.

Posted: 12 May 2004, 09:54
by jfw
Jag testar Fedora Core 2-test3 nu och tycker att det är betydligt bättre än RH9.

Varför använda Fedora Core 1? Vänta en vecka eller två så kommer Fedora Core 2 att släppas. Om du inte måste använda FC1 så klart.

Posted: 12 May 2004, 09:55
by elwis
Beror väl på, RH9 är ju äldre och fungerar säkert bättre i serversammanhang, skall du jobba/leka med datorn är det väl roligare med Fedora och nya verisioner av programmen istället!

Posted: 12 May 2004, 13:09
by BaterMan2
Jag skulle nog inte välja RH9 eftersom de inte tänker följa upp med mer uppdateringar.

Skulle föredra Fedora Core 2

Posted: 12 May 2004, 20:27
by ekipz
Ehh ...


Kör Fedora Core fortfarande med paket som är optimerade för i386?

-Det var bland annat därför som jag lämnade RedHat-slingan för ett par år sedan ...

Posted: 13 May 2004, 06:41
by Kimmy
ekipz wrote:Ehh ...


Kör Fedora Core fortfarande med paket som är optimerade för i386?

-Det var bland annat därför som jag lämnade RedHat-slingan för ett par år sedan ...
Nää, de allra flesta paket är arch... Mina brukar heta i686 eller athlon...

Posted: 13 May 2004, 08:54
by ekipz
Okej...
Och hur fungerar Fedora?

Är det fortfarande lika segt som Redhat var för något år sedan?

Posted: 13 May 2004, 11:59
by Kimmy
Jag har inget att jämföra med, men jag kör i KDE på en Athlon 800 med 384MB minne, och den känns tillräckligt vass för mina behov iaf... :)

Posted: 22 May 2004, 12:10
by Lardus
Tror ni att Fedora Core 2 fungerar på en intel PIII 550mhz med 120mb RAM?

!tux!

Posted: 22 May 2004, 12:41
by zam
Fungerar? Absolut ! fungerar som i användbart ja tom det är absolut! Det beror på vad man ska använda den till. Skulle rekomendera en lättare WM istället för KDE/GNOME om du ska köra X. men men jag körde slack9.1 och KDE 3.1 utan problem på min gamla dator (PII 400MHz 128mb sdram)

Posted: 22 May 2004, 17:05
by st3f
Själv håller jag på att få lepra över min 350 MHz PII... Allt som WM har hand om går hur bra som helst, inga hack, inga fördröjningar. Tack Blackbox! Resten dock... om man har otur kan det ta 15-20 sekunder att få upp en popupmeny i OpenOffice... :o

(Jag antar att datorn inte riktigt hade räknat med att jag ville se popupmenyn och blev tagen på sängen... Men det är likväl fruktansvärt irriterande.) :roll:

I sommar ska jag köpa en vidrigt, drypande snabb dator. :evil:

Posted: 22 May 2004, 22:26
by Lardus
Vilken tur jag har då :)
Gäller bara att lista ut hur jag på bästa sätt tar bort SuSE9.1 från datorn och sen lägger in Fedora, utan att förstöra windows-partitionen. Måste ha kvar den eftersom skrivaren i hushållet står på min dator och bara jag som använder linux.

!tux!