NVIDIA Drivrutiner

Är Ni nybörjare i UNIX/Linux? Detta forum avhandla allmäna UNIX frågor.
Post Reply
Saboteur
Posts: 6
Joined: 7 May 2004, 19:06
Location: Finland
Contact:

NVIDIA Drivrutiner

Post by Saboteur » 23 May 2004, 20:59

ja.. nu är det så att jag inte får mitt gfx kort att fungera...
såhär ser det ut i min XF86Config

#
# GRAPHICS DEVICE
#

Section "Device"
Identifier "VESA FrameBuffer"
Driver "nv"
EndSection

Om jag ändrar nv till nvidia så vill inte X starta... (kör slackware)
ngn som vet vad detta beror på ?

Tacksam för svar ^^
¤ Anger is a gift ¤

mikma
Posts: 3349
Joined: 10 July 2003, 21:19

Post by mikma » 23 May 2004, 21:15

Har du installerat drivrutinen från nvidia? Vad står det i logfile? Den kan heta /var/log/XFree86.0.log eller något liknande.

/Mikael

User avatar
Kimmy
Posts: 126
Joined: 10 January 2004, 23:10
Location: Skövde
Contact:

Post by Kimmy » 23 May 2004, 23:17

Har du kernel 2.6.x? Kolla isåfall på nedanstående länk. Jag följde det som står där och fick det att funka perfekt... :)

http://www.fedoraforum.org/forum/showth ... genumber=1
Too late... My time has come, send shivers down my spine, body's aching all the time.
Goodbye everybody! - I've got to go! ... Gotta leave you all behind and face the truth...

Saboteur
Posts: 6
Joined: 7 May 2004, 19:06
Location: Finland
Contact:

Okej

Post by Saboteur » 24 May 2004, 08:40

Nice... tack för hjälpen.. ska testa detta då jag kommer hem från skolan =P
¤ Anger is a gift ¤

btg
Posts: 98
Joined: 10 July 2003, 12:56
Contact:

Post by btg » 25 May 2004, 17:05

jag har frågat tidigare utan att få svar, men nu när ni har en Nvidia tråd uppe så... jag kör 2.6.3, laddade ner Nvidias drivare och installerade, jag får igång X och så, men inte om jag har en upplösning på mer än 1024x768. kan detta också bero på det som stod i fedora forumet??
LinuxUserNr: #322211

User avatar
Loevet
Posts: 61
Joined: 7 December 2002, 20:02

En fråga...

Post by Loevet » 25 May 2004, 20:10

Ni som kan det här med att uppgradera nVidia drivisar. Jag ska installera min nya drivis från nvidia, men för att kunna det så måste X vara nedstängt. Problemet är det att på min runlevel så startas X om automatisk. Finns det något sätt att stänga av X utan att behöva ändra runlevel?
HP nx6110 / Ubuntu 6.06
Pentium M Celeron 1.4GHz (Centrino)
512MB RAM / 40Gb HD
Intel Integrated
-----iBook-------
G4 1.2 GHz / Mac OS X 10.4.6 / 768Mb RAM
60GB HD / Bluetooth
ATi Radeon 32Mb

jor
Posts: 107
Joined: 29 April 2004, 18:03
Contact:

Post by jor » 25 May 2004, 21:35

1. tryck <ctrl>+<alt>+<F1> (eller F2)
2. logga in som root
3. skriv "init 3"
4. installera drivisarna
5. skriv "init 5"

* Fixat * :D
LFS-user: 7861

User avatar
andersRson
Posts: 428
Joined: 8 January 2003, 01:23
Location: Lund, Skåneland
Contact:

Post by andersRson » 26 May 2004, 09:31

btg wrote:jag har frågat tidigare utan att få svar, men nu när ni har en Nvidia tråd uppe så... jag kör 2.6.3, laddade ner Nvidias drivare och installerade, jag får igång X och så, men inte om jag har en upplösning på mer än 1024x768. kan detta också bero på det som stod i fedora forumet??
X är ganska känsligt för fel värden på hsync/vsync och sådant där, man får för hand mycket noggrant skriva in rätt värden i XF86Config efter vad som står i specarna till monitorn man använder. Jag hade också massa strul innan jag lyckades få min skärm att använda annat än 1024x768 med vettig uppdateringsfrekvens.
Det finns 10 typer av människor i världen: de som kan läsa binärt och de som inte kan det.

User avatar
Loevet
Posts: 61
Joined: 7 December 2002, 20:02

Tack förresten!

Post by Loevet » 26 May 2004, 14:17

Tack förresten <B>jor</B>, ditt svar löste biffen så bra som det bara går, nu sitter jag här med nya NVidia-drivisar, tack!
HP nx6110 / Ubuntu 6.06
Pentium M Celeron 1.4GHz (Centrino)
512MB RAM / 40Gb HD
Intel Integrated
-----iBook-------
G4 1.2 GHz / Mac OS X 10.4.6 / 768Mb RAM
60GB HD / Bluetooth
ATi Radeon 32Mb

Slime
Posts: 13
Joined: 31 May 2004, 12:58

Post by Slime » 31 May 2004, 22:04

jag behöver hjälp med samma sak. När jag då ska logga in, så står det

localhost login: (eller något liknande) vad ska jag skriva där?
sen står det password , när jag skriver in det pass jag valt så funkar det inte.

Agitator[RoX]
Posts: 3416
Joined: 19 September 2002, 17:35
Location: Kalmar
Contact:

Post by Agitator[RoX] » 31 May 2004, 22:12

du ska skriva login när det vill ha login, sedan ska du skriva lösen när det frågar om lösen.
Skapade du en användare ska du använda dennes namn/login för att logga in.
Gamma Testing - Where testing is extended to the entire user community (AKA shipping the product)

Slime
Posts: 13
Joined: 31 May 2004, 12:58

Post by Slime » 31 May 2004, 22:14

nu så kom jag in , men när jag ska installera drivisen så står det: error - nvidia must be instald as root , eller något liknande.

hur gör jag?

Agitator[RoX]
Posts: 3416
Joined: 19 September 2002, 17:35
Location: Kalmar
Contact:

Post by Agitator[RoX] » 31 May 2004, 22:23

Då loggar du in som root istället och använder det lösenordet.
Eller så kan du skriva kommandot
su -
och sedan skriva in lösenordet för root (Administratör)
Gamma Testing - Where testing is extended to the entire user community (AKA shipping the product)

Slime
Posts: 13
Joined: 31 May 2004, 12:58

Post by Slime » 31 May 2004, 22:36

Nu har jag kommit in i rooten.

Men när jag skriver in: sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run (som nvidia.com skrev att man skulle skriva) så står det att filen eller map namnet inte finns.

Slime
Posts: 13
Joined: 31 May 2004, 12:58

Post by Slime » 31 May 2004, 22:36

Nu har jag kommit in i rooten.

Men när jag skriver in: sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run (som nvidia.com skrev att man skulle skriva) så står det att filen eller map namnet inte finns.

Slime
Posts: 13
Joined: 31 May 2004, 12:58

Post by Slime » 31 May 2004, 22:37

Nu har jag kommit in i rooten.

Men när jag skriver in: sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run (som nvidia.com skrev att man skulle skriva) så står det att filen eller map namnet inte finns.

Lucifer888
Posts: 4111
Joined: 3 February 2003, 12:18
Location: Stockholm

Post by Lucifer888 » 31 May 2004, 22:40

Slime wrote:Nu har jag kommit in i rooten.

Men när jag skriver in: sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run (som nvidia.com skrev att man skulle skriva) så står det att filen eller map namnet inte finns.
Står du i rätt mapp? och den kanske heter något annat än det som står i manualen, den kanske har exempel från en gammal version NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run <= det fetmarkerade är vilken version, den kan skilja på den som står i manualen och den som du laddade ner. Kontrollera vad den du laddade ner heter
"It's not that I hate people, I just think they're all idiots"
"Långt hår kräver mycket näring, framhålls det, och berövar hjärnan energi."

Agitator[RoX]
Posts: 3416
Joined: 19 September 2002, 17:35
Location: Kalmar
Contact:

Post by Agitator[RoX] » 31 May 2004, 22:40

Står du i den katalogen där filen ligger?
Gamma Testing - Where testing is extended to the entire user community (AKA shipping the product)

Slime
Posts: 13
Joined: 31 May 2004, 12:58

Post by Slime » 31 May 2004, 22:45

om jag står i katalogen där filen ligger? jag är ny med linux bara så ni vet. Men jag har mappen framme med filen i (file:/home/robin) <--- där i ligger filen.

Lucifer888
Posts: 4111
Joined: 3 February 2003, 12:18
Location: Stockholm

Post by Lucifer888 » 31 May 2004, 22:48

om du skriver "ls" så ser du vad alla filerna i mappen heter
"It's not that I hate people, I just think they're all idiots"
"Långt hår kräver mycket näring, framhålls det, och berövar hjärnan energi."

Slime
Posts: 13
Joined: 31 May 2004, 12:58

Post by Slime » 31 May 2004, 22:50

hur vet jag vilken katalog jag är i då? ska man skriva något i terminalen för att komma till rätt katalog eller något sånt.

Jag är ny , mitt första möte med Linux var idag kl , åtta.

Agitator[RoX]
Posts: 3416
Joined: 19 September 2002, 17:35
Location: Kalmar
Contact:

Post by Agitator[RoX] » 31 May 2004, 23:21

För att byta katalog finns kommandot cd
cd /home/robin
tar dig till rätt katalog.

Troligtvis befinner du dig i /root när du loggat in med root.
Gamma Testing - Where testing is extended to the entire user community (AKA shipping the product)

Lucifer888
Posts: 4111
Joined: 3 February 2003, 12:18
Location: Stockholm

Post by Lucifer888 » 31 May 2004, 23:23

skriv "pwd" så ser du vilken katalog du står i
"It's not that I hate people, I just think they're all idiots"
"Långt hår kräver mycket näring, framhålls det, och berövar hjärnan energi."

Prommy
Posts: 102
Joined: 14 April 2004, 16:30
Contact:

Post by Prommy » 4 June 2004, 11:42

Slime wrote: Men när jag skriver in: sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run (som nvidia.com skrev att man skulle skriva) så står det att filen eller map namnet inte finns.
Då skulle jag tro att filen inte finns 8)

Det är viktigt att när du skriver ovanstående måste du antingen stå i rätt katalog (den där .run-filen ligger) eller ange full sökväg till filen.

/Daniel

User avatar
Loevet
Posts: 61
Joined: 7 December 2002, 20:02

Ett tips..

Post by Loevet » 4 June 2004, 14:42

Ett tips är att när du har skrivit in kommandot som tar dig till din hemmapp, t.ex. cd ~robin, så kan du skriva in de första bokstäverna på filnamnet, t.ex. NVID, och sedan trycka på TAB-tangenten. Om det finns en nvidia drivrutin i din katalog kommer tabtangentstrycket att fylla i resten av filnamnet. Om inget händer så finns inte filen i den katalogen.
HP nx6110 / Ubuntu 6.06
Pentium M Celeron 1.4GHz (Centrino)
512MB RAM / 40Gb HD
Intel Integrated
-----iBook-------
G4 1.2 GHz / Mac OS X 10.4.6 / 768Mb RAM
60GB HD / Bluetooth
ATi Radeon 32Mb

Post Reply