Ändra windows med hjälp utav Linux

Är Ni nybörjare i UNIX/Linux? Detta forum avhandla allmäna UNIX frågor.
Post Reply
dawe
Posts: 7
Joined: 20 February 2006, 20:27

Ändra windows med hjälp utav Linux

Post by dawe » 20 February 2006, 20:30

Tjo, använder i vanliga fall Windows och problemet är detta;

Jag råkade ändra Arbetsgruppen i nätverket från det som skolan satt till MSHOME, vilket gör att jag inte längre kan logga in. Kan jag med Knoppix systemåterställa windows eller ändra tillbaka arbetsgruppen som den var tidigare? :( Tacksam för hjälp

//David

miixter
Posts: 924
Joined: 29 July 2003, 21:37

Post by miixter » 20 February 2006, 21:11

Är väl bara att ändra tillbaka i windoze..

/mixter

dawe
Posts: 7
Joined: 20 February 2006, 20:27

Post by dawe » 20 February 2006, 21:13

windoze? ett program eller menar du windows, för windows kmr jag ju inte in i

User avatar
Emil.s
Posts: 4366
Joined: 24 May 2005, 22:22
Location: Hedemora/Dalarna
Contact:

Post by Emil.s » 20 February 2006, 22:48

dawe wrote:windoze? ett program eller menar du windows, för windows kmr jag ju inte in i
Vet inte vilken fil som har hand om det där i win. Men det bode ju gå i allafall
Använd "Captive NTFS" för att ändra på NTFS partionen.

Men det borde nog gå att fixa det i felsäkertläge. Gör man det på datorerna i skolan som kör novell så startar de normalt.
Innan ni postar: Läs FAQen
När ni postar:
Posta i Rätt forum! Och skriv/formulera dig rätt

User avatar
andersajja
Posts: 1123
Joined: 17 August 2005, 14:22
Location: Motala
Contact:

Post by andersajja » 20 February 2006, 22:52

dawe wrote:windoze? ett program eller menar du windows, för windows kmr jag ju inte in i
OT. Windows är vad miixter syftar på, att han skriver windoze är en gammal hippie tradition som
sträcker sig tillbaka till det glada 70-talet när det bla. fanns en mycket krigisk hippie grupp
i USA som ägnade sig åt att cracka det mesta som gick att cracka ex. telefonbolagsväxlar för att
kunna ringa eller kopplaupp med modem gratis. Dom ägnade sig även åt att göra crackerprog.
sk. warez (som du nog kan leta efter på nätet, men tänk på att du troligtvis hamnar på webplatser
du inte vill till). 8)
Det går även att skriva Wind0ze, Winbl0uze eller något annat kul för att visa sitt ointresse för
Gatar'ns aplikationer.

Som svar på din fråga så kan du nog använda Knoppix, men du bör veta hur du monterar och hur du
skapar en root användare. mao. du behöver läsa på lite. ;-)

För att skapa ett rootkonto så får du öppna en terminal, i knoppix finns det en grafisk.

Code: Select all

 sudo passwd root
skriv ett enkelt lösenord

Logga sedan in som root

Code: Select all

 su 
Sedan är det bara att öppna /etc/fstab och där skriva in dom diskar du har eller åtminstående den
du har ditt Wind0ze på.

skriv in exempelvis om det är en ide disk du har och det är den andra partitionen som du har
Wind0zet på.

Code: Select all

/dev/hda2        /mnt/hda2      ntfs    ro,user,noauto  0       0
/mnt är den katalog som du får skapa en mapp i och som i detta exempel heter hda2.
andersajja

"You are not allowed to criticize this product publicly",
"You agree that by agreeing, we can make any changes to
the agreement in the future which you automatically agree to."

dawe
Posts: 7
Joined: 20 February 2006, 20:27

Post by dawe » 21 February 2006, 00:18

hjälp så svårt de blev, för en ovan linuxanvändare. Men, fortfarande, hur återställer jag arbetsgruppen?

User avatar
Emil.s
Posts: 4366
Joined: 24 May 2005, 22:22
Location: Hedemora/Dalarna
Contact:

Post by Emil.s » 21 February 2006, 00:51

dawe wrote:hjälp så svårt de blev, för en ovan linuxanvändare. Men, fortfarande, hur återställer jag arbetsgruppen?
Innan man börjar använda linux borde du kanske testa att använda win?
Funkar det i Felsäkertläge?
Innan ni postar: Läs FAQen
När ni postar:
Posta i Rätt forum! Och skriv/formulera dig rätt

User avatar
Bar-Code
Posts: 838
Joined: 22 November 2002, 07:21

Post by Bar-Code » 21 February 2006, 10:28

Om du var medlem i en domän förut (alltså om du ändrade från domän till arbetsgrupp) så måste du antagligen be administratören på skolan om hjälp för att kunna logga in igen. Att du ändrade från en arbetsgrupp till en annan borde inte göra så att du inte kan logga in på datorn. Däremot är det ett klassiskt exempel på vad som brukar hända om man är medlem i en domän och byter till en arbetsgrupp :)
There are 10 kinds of people; those who understand binary, and those who don't.

dawe
Posts: 7
Joined: 20 February 2006, 20:27

Post by dawe » 21 February 2006, 13:58

Mjo, har frågat runt lite och de verkar som att jag får vänta på admin, om en vecka, innan jag kan logga in igen.

thx anyway.

User avatar
Emil.s
Posts: 4366
Joined: 24 May 2005, 22:22
Location: Hedemora/Dalarna
Contact:

Post by Emil.s » 21 February 2006, 15:48

dawe wrote:Mjo, har frågat runt lite och de verkar som att jag får vänta på admin, om en vecka, innan jag kan logga in igen.

thx anyway.
Så felsäkertläge funkar alltså inte? Jag är nästan säker på att det gör det, om du startar utan stöd för nätverk.
Innan ni postar: Läs FAQen
När ni postar:
Posta i Rätt forum! Och skriv/formulera dig rätt

dawe
Posts: 7
Joined: 20 February 2006, 20:27

Post by dawe » 21 February 2006, 16:32

Utan stöd för nätverk? ska prova.

edit: Hur gör jag det? :P

User avatar
Simon Norberg
Posts: 169
Joined: 15 December 2004, 17:50
Location: Gislaveds-kommun
Contact:

Post by Simon Norberg » 21 February 2006, 18:57

Tryck F8 under start och välj felsäkert läge utan nätverk eller liknande.

dawe
Posts: 7
Joined: 20 February 2006, 20:27

Post by dawe » 21 February 2006, 21:07

fanns bara felsäkert Med nätverk

User avatar
Emil.s
Posts: 4366
Joined: 24 May 2005, 22:22
Location: Hedemora/Dalarna
Contact:

Post by Emil.s » 21 February 2006, 22:35

dawe wrote:fanns bara felsäkert Med nätverk
Och det funkade inte i allafall?
Innan ni postar: Läs FAQen
När ni postar:
Posta i Rätt forum! Och skriv/formulera dig rätt

dawe
Posts: 7
Joined: 20 February 2006, 20:27

Post by dawe » 21 February 2006, 22:45

nepps.. inget av altenativen i F8 har fungerat.. därför tänkte jag om man kunde använda knoppix för att fixa det.

Post Reply