HD-upplöst video hackar i samtliga videospelare

Är Ni nybörjare i UNIX/Linux? Detta forum avhandla allmäna UNIX frågor.
Post Reply
User avatar
Biffy
Posts: 1970
Joined: 22 March 2004, 22:26
Location: /home

HD-upplöst video hackar i samtliga videospelare

Post by Biffy » 6 March 2007, 19:29

Jag har en videosnutt i HD. Själva bilden är inte särskilt stor om man säger så, men bilden är givetvis väldigt skarp och snygg.

Dock får jag problem i samtliga utav mina mediaspelare.

Mplayer = Det hackar och flyter inte snyggt
Xine = Tycks flyta snyggt men det ser ut som om bilen är i 256 färger typ
VLC = Ingen bild alls.

CPU'n kör konstant 100% .

Några bra tips så man kan se HD? Min dator är visserligen av modell äldre. P4 1.5 ghz , 1gb SDRAM @ 133mhz.
Image

Använder Ubuntu Dapper.

User avatar
Snouser
Posts: 814
Joined: 7 February 2005, 19:31
Location: Klädesholmen
Contact:

Post by Snouser » 6 March 2007, 19:58

Nu är inte jag expert på ämnet, men ja kan gissa att din dator är lite för klen.

User avatar
Biffy
Posts: 1970
Joined: 22 March 2004, 22:26
Location: /home

Post by Biffy » 6 March 2007, 21:10

Fick det faktiskt att bli rätt bra!

Code: Select all

mplayer -vfm ffmpeg -lavdopts lowres=0:fast:skiploopfilter=all col.vs.det.mp4
Videon går snabbt, men det hackar till lite ibland. Det kan jag leva med! Ändock är tips välkomna.
Image

Använder Ubuntu Dapper.

lefant
Posts: 382
Joined: 19 April 2005, 20:29

Post by lefant » 6 March 2007, 23:46

Biffy wrote:Fick det faktiskt att bli rätt bra!

Code: Select all

mplayer -vfm ffmpeg -lavdopts lowres=0:fast:skiploopfilter=all col.vs.det.mp4
Videon går snabbt, men det hackar till lite ibland. Det kan jag leva med! Ändock är tips välkomna.
-framedrop brukar också kunna hjälpa.

hegobald
Posts: 100
Joined: 15 August 2002, 21:26
Location: Ystad

Post by hegobald » 7 March 2007, 00:26

Läst nånstans att processorn bör vara minst 2,4 GHz vid HD.
Full HD var visst minst 3 GHz om jag minns rätt.
Har själv en 2,2 Celeron med 256 minne, där hackar det lite.
Ett lurvigt skägg döljer inte bristande intelligens.

User avatar
Emil.s
Posts: 4366
Joined: 24 May 2005, 22:22
Location: Hedemora/Dalarna
Contact:

Post by Emil.s » 7 March 2007, 11:07

Jo, en 3 GHz+ CPU är väl att rekommendera....
Innan ni postar: Läs FAQen
När ni postar:
Posta i Rätt forum! Och skriv/formulera dig rätt

User avatar
Biffy
Posts: 1970
Joined: 22 March 2004, 22:26
Location: /home

Post by Biffy » 8 March 2007, 20:39

Jag använder TV-OUT med fglrx. Jag vet att min tv är identiferad som screen 2 och min monitor som screen 1. När jag kör med video drivern XV så får jag bara bild på monitorn. På TVn blir det bara en grå ruta där bilden ska vara. Går det att skriva nåt kommando så den skickar till screen 2 (min tv) istället? Detta i mplayer helst då.
Image

Använder Ubuntu Dapper.

Post Reply