starta en ny tty och ändra prompten?

Är Ni nybörjare i UNIX/Linux? Detta forum avhandla allmäna UNIX frågor.
Post Reply
User avatar
peman
Posts: 597
Joined: 13 April 2002, 02:00
Location: Uddevalla
Contact:

starta en ny tty och ändra prompten?

Post by peman » 17 April 2007, 22:03

Längesen jag använde linux men nu har jag tagit upp det igen. hur är det man startar en ny tty så att jag kan växla mellan olika tty's med alt+f1 resp. f2?

Och hur är det nu man ändrar prompten, dvs peman@debian:~$ ? sen ska man väl kunna spara det i .bashrc om jag inte minns helt fel?
/mp

mikma
Posts: 3349
Joined: 10 July 2003, 21:19

Post by mikma » 17 April 2007, 22:20

Lägg in flera getty i /etc/inittab

Code: Select all

7:23:respawn:/sbin/getty 38400 tty6

kratz
Posts: 1121
Joined: 9 May 2005, 17:21
Location: ~/Högsby
Contact:

Post by kratz » 17 April 2007, 22:34

Och sedan är det väl oftast ctrl+alt+fX?
Välkommen till http://archlinux.se !

User avatar
peman
Posts: 597
Joined: 13 April 2002, 02:00
Location: Uddevalla
Contact:

Post by peman » 17 April 2007, 22:58

Ok, tack!
/mp

User avatar
fagerjan
Posts: 889
Joined: 21 December 2004, 18:05
Location: Dalsbruk, Finland
Contact:

Post by fagerjan » 18 April 2007, 22:16

Här finns information om hur du ändrar prompten: http://tldp.org/HOWTO/Bash-Prompt-HOWTO/
Fagerjan

erik_persson
Posts: 1474
Joined: 29 August 2002, 15:19

Post by erik_persson » 18 April 2007, 23:14

kratz wrote:Och sedan är det väl oftast ctrl+alt+fX?
Det brukar väl fungera bra med alt-fx så länge man inte är i x?

/ep

Post Reply