IEEE 802.11b/g

Är Ni nybörjare i UNIX/Linux? Detta forum avhandla allmäna UNIX frågor.
Post Reply
Slackmaster
Posts: 9
Joined: 3 October 2007, 09:45
Contact:

IEEE 802.11b/g

Post by Slackmaster » 11 October 2007, 10:09

Tjaa igen. nu är det så att min kärna hittar mitt trådlösa nätverkskort men kommer inte ut på internet ialf.

Code: Select all

ETH0    IEEE 802.11b/g ESSID:"" Nickname:"Broadcom 4318"
Mode:Manage Access point invalid
RTS thr:off   Fragment thr:off
Encrypting key:off
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx Invalid nwid:0 invalide crypt:0 Rx invalide frag:0
Tx excessive retries:0 invalid misc:0 Missed beacon:0
"obs är ny inom linux/kde o,sv"
vote snäll om man fick ett bra svar :)

//Slackmaster

ErikW
Posts: 82
Joined: 13 June 2003, 21:38

Post by ErikW » 11 October 2007, 10:25

Vad har du för inställningar på din AP?

Läs igenom liknande ämnen i delen "Nätverk & Säkerhet"

Slackmaster
Posts: 9
Joined: 3 October 2007, 09:45
Contact:

Post by Slackmaster » 11 October 2007, 10:48

just nu använder jag "Debian" nya ver

ErikW
Posts: 82
Joined: 13 June 2003, 21:38

Post by ErikW » 11 October 2007, 11:00

ErikW wrote:Vad har du för inställningar på din AP?

Läs igenom liknande ämnen i delen "Nätverk & Säkerhet"
Och på din trådlösa router, vad har du för inställningar där?

Slackmaster
Posts: 9
Joined: 3 October 2007, 09:45
Contact:

Post by Slackmaster » 11 October 2007, 11:37

Code: Select all

det har inte jag en anning om.. den är inställd så att det är bara jag som ska kunna ansluta till den
"det är en REPEATIT" alla inställningar är gjorda som t.ex ip, mask , lösen , o.sv :) har inge prog till linux så jag kan ejj gå in och kolla hur den är inställd :/ men han som ställde in den, men som jag vet så ska den vara fullt in ställd som den ska vara men den kanske inte jobbar så bra med linux :/


men det jag funderar över är om jag måste göra nån inställning på mitt nätverkskort i datan :/
fast det är ju bara de att man är nu inom linux.

men om du vet nått om inställningar för trådlöst i linux så vore de snällt om du kunnde säga lite :)


//Slackmaster thx fore all :)

ErikW
Posts: 82
Joined: 13 June 2003, 21:38

Post by ErikW » 11 October 2007, 11:42

Slackmaster wrote:

Code: Select all

det har inte jag en anning om.. den är inställd så att det är bara jag som ska kunna ansluta till den
"det är en REPEATIT" alla inställningar är gjorda som t.ex ip, mask , lösen , o.sv :) har inge prog till linux så jag kan ejj gå in och kolla hur den är inställd :/ men han som ställde in den, men som jag vet så ska den vara fullt in ställd som den ska vara men den kanske inte jobbar så bra med linux :/


men det jag funderar över är om jag måste göra nån inställning på mitt nätverkskort i datan :/
fast det är ju bara de att man är nu inom linux.

men om du vet nått om inställningar för trådlöst i linux så vore de snällt om du kunnde säga lite :)


//Slackmaster thx fore all :)

Ah, en elak blå färg ;)
ska du använda wep eller okrypterat så gäller iwconfig, iwlist (wireless extensions).
Ska du använda wpa/wpa2/802.1x så gäller wpa_supplicant.
Eller har du nåt gui, typ Networkmanager så går det nog att klicka rätt där.

Så, ska du köra krypterat eller inte?

Slackmaster
Posts: 9
Joined: 3 October 2007, 09:45
Contact:

Post by Slackmaster » 11 October 2007, 13:14

jag ska köra krypterat så klart :D hehe :P

jinnis
Posts: 19
Joined: 16 April 2002, 02:00
Location: Enköping

Post by jinnis » 11 October 2007, 15:25

Prova att leta efter ditt nät med

# iwlist scan

Då skall du se alla nät som du normal har kontakt med.

Om du kör debian så kolla under /usr/share/doc/wpa_supplicant

där står det hur du får igång allt med kryptering mm om och kring trådlöst ethernet.

//JinniS

oabocw
Posts: 437
Joined: 19 August 2007, 12:21
Location: Sverige.

Post by oabocw » 11 October 2007, 22:42

Jag har hört rykten om att http://www.debian.org/doc/manuals/refer ... ay.en.html är en givande sida, och att debian wikin har bra artiklar om wpasupplicant.

Hey. Who am I kidding. RTFM! ;)
(r 'tfm)

Slackmaster
Posts: 9
Joined: 3 October 2007, 09:45
Contact:

Post by Slackmaster » 12 October 2007, 08:34

Thx fore all ppl :) fick igång kortet nu men det enda som är prob nu är att jag inte får ip address :/ "eth0 inet addr 169.254.8.50" funderar på om det är REPEATIT stationen det är fel på. men får testa vidare :) Tack för allt //Slackmaster i call fore you all if i need ya again ;)

Post Reply