problem med att lägga upp domäner

Är Ni nybörjare i UNIX/Linux? Detta forum avhandla allmäna UNIX frågor.
Post Reply
warrior
Posts: 8
Joined: 10 January 2008, 11:15

problem med att lägga upp domäner

Post by warrior » 23 January 2008, 09:39

hej
kör med fedooracore 6 och lägger upp mina domäner manuelt i denna fil
som heter
system-config-httpd.conf

men vad jag inte blir klok på är.
Att lägger jag upp en subbdomän och sedan min huvud domän och surfar in till huvud domänen så kommer jag till subbdomänen hur jag än försöker så blir det så hoppas någon kan hjälpa mig
postar koden från filen här.
Det är samma text på alla jag lägger upp utom domän namnet

<VirtualHost *:80>
ServerName min subdomän
ServerAlias min subdomän
DocumentRoot /var/www/html/min subdomän
ErrorLog /var/log/min subdomän___error_log
</VirtualHost>

erik_persson
Posts: 1474
Joined: 29 August 2002, 15:19

Re: problem med att lägga upp domäner

Post by erik_persson » 24 January 2008, 00:42

warrior wrote:hej
kör med fedooracore 6 och lägger upp mina domäner manuelt i denna fil
som heter
system-config-httpd.conf

men vad jag inte blir klok på är.
Att lägger jag upp en subbdomän och sedan min huvud domän och surfar in till huvud domänen så kommer jag till subbdomänen hur jag än försöker så blir det så hoppas någon kan hjälpa mig
postar koden från filen här.
Det är samma text på alla jag lägger upp utom domän namnet

<VirtualHost *:80>
ServerName min subdomän
ServerAlias min subdomän
DocumentRoot /var/www/html/min subdomän
ErrorLog /var/log/min subdomän___error_log
</VirtualHost>
Mitt huvud exploderar av avsaknaden av skiljetecken och förekomsten av särskrivning.

/erik

bossebus
Posts: 55
Joined: 15 February 2004, 10:43
Location: Eskilstuna
Contact:

Re: problem med att lägga upp domäner

Post by bossebus » 24 January 2008, 12:31

erik_persson wrote:
warrior wrote:hej
kör med fedooracore 6 och lägger upp mina domäner manuelt i denna fil
som heter
system-config-httpd.conf

men vad jag inte blir klok på är.
Att lägger jag upp en subbdomän och sedan min huvud domän och surfar in till huvud domänen så kommer jag till subbdomänen hur jag än försöker så blir det så hoppas någon kan hjälpa mig
postar koden från filen här.
Det är samma text på alla jag lägger upp utom domän namnet

<VirtualHost *:80>
ServerName min subdomän
ServerAlias min subdomän
DocumentRoot /var/www/html/min subdomän
ErrorLog /var/log/min subdomän___error_log
</VirtualHost>
Mitt huvud exploderar av avsaknaden av skiljetecken och förekomsten av särskrivning.

/erik
Och det blev han ju väldigt hjälpt av??
(Napoleon hade alltid på sig en röd skjorta på slagfältet så ingen skulle se honom blöda,Hitler hade alltid på sig bruna byxor)

kratz
Posts: 1121
Joined: 9 May 2005, 17:21
Location: ~/Högsby
Contact:

Re: problem med att lägga upp domäner

Post by kratz » 24 January 2008, 12:42

bossebus wrote: Och det blev han ju väldigt hjälpt av??
Nej, men det är viktigt att påpeka.
Folk borde lära sig att stava, formulera meningar och använda skiljetecken på rätt sätt.
Välkommen till http://archlinux.se !

erik_persson
Posts: 1474
Joined: 29 August 2002, 15:19

Re: problem med att lägga upp domäner

Post by erik_persson » 24 January 2008, 20:14

bossebus wrote: Och det blev han ju väldigt hjälpt av??
Nej, det är sant. Problemet är att jag inte orkar läsa och dechiffrera mer än någon rad av sådan text, vilket gör att jag inte kan hjälpa honom. Syftet var sålunda att, kanske något bryskt, påpeka att om man inte kan uttrycka vad man önskar hjälp med, så får man sannolikt mindre hjälp.

Ett råd är dock att i forumets sökfunktion leta efter "virtualhost", eller något annat lämpligt sökord, då detta har diskuterats upprepade gånger här. Informationen på apaches hemsida är också mycket informativ.

Här
http://bbs.linux.se/viewtopic.php?t=35767
finns t.ex. en diskussion som rör virtuella servrar i apache.

/erik

Post Reply