[Löst] Visa källkod i Eclipse

Här pratar vi programmering i dessa olika former. Perl, C/C++, Pascal, ADA, Lisp, COBOL, ZX Basic och mm.
Post Reply
Gem
Posts: 95
Joined: 22 October 2006, 09:52

[Löst] Visa källkod i Eclipse

Post by Gem » 8 December 2006, 23:46

Tjena...

Jag använder Eclipse för att koda Java.
Det finns en funktion i det programmet som gör att när man håller inne Ctrl och klickar på en klass / metod så visas den klassens källkod.
Jag får inte den funktionen att funka.

Jag har som exempel när jag gör så för Iterator.
Detta dyker upp då.

Jag kan klicka på Attach source men jag vet inte vilken fil jag ska välja.
Måste jag göra detta för varje klass eller finns det någon annan lösning?

// Sebb
Last edited by Gem on 23 December 2006, 16:45, edited 1 time in total.

ErikW
Posts: 82
Joined: 13 June 2003, 21:38

Post by ErikW » 13 December 2006, 09:12

Du har inte källkoden till den klassen, då får du bara se klassens/interfacets publika variabler(?) och funktioner.

rt.jar är väl en del i java runtime. Jag vet inte hur långt Sun kommit med att öppna upp java, borde gå att söka på...

Zenox
Posts: 1618
Joined: 3 May 2003, 18:32

Post by Zenox » 13 December 2006, 10:59

Det är kompilatorn och några andra prylar som blivit open source än. Själva motorn och resten kommer första halvan av nästa år, troligen kvartal 1. Mycket licenser hit och dit som ska gås igenom.

ErikW
Posts: 82
Joined: 13 June 2003, 21:38

Post by ErikW » 13 December 2006, 13:34

Tack för infon!

User avatar
brain
Posts: 666
Joined: 31 August 2002, 00:03

Post by brain » 13 December 2006, 16:46

Jag är inte sådär jätteinsatt i Java, men Iterator verkar vara ett interface, dvs, det finns igen mer källkod till den än det där du ser.
I'd rather shuffle a deck of cards in my rectum than read about Microsoft.

Gem
Posts: 95
Joined: 22 October 2006, 09:52

Post by Gem » 18 December 2006, 23:14

brain wrote:Jag är inte sådär jätteinsatt i Java, men Iterator verkar vara ett interface, dvs, det finns igen mer källkod till den än det där du ser.
Det är ett interface men man ska fortfarande kunna se källkoden. Funkar inte med någon klass eller något interface.

User avatar
RagnArok
Posts: 2215
Joined: 23 June 2004, 11:37
Location: Newbridge
Contact:

Post by RagnArok » 19 December 2006, 10:22

Jag vet vad du menar, jag har samma problem i Eclipse, men om jag CTRL+klickar på en liknande länk i Netbeans ser jag koden.
Image

lotek
Posts: 200
Joined: 28 May 2003, 12:59
Location: Sydney

Post by lotek » 19 December 2006, 11:32

Gem wrote:
brain wrote:Jag är inte sådär jätteinsatt i Java, men Iterator verkar vara ett interface, dvs, det finns igen mer källkod till den än det där du ser.
Det är ett interface men man ska fortfarande kunna se källkoden. Funkar inte med någon klass eller något interface.
Det du ser i bilden ovan ar ju kallkoden for interfacet Iterator.

User avatar
falolaf
Posts: 32
Joined: 13 March 2003, 15:57
Location: Nyköping

Post by falolaf » 19 December 2006, 13:15

I installationskatalogen för din javainstallation (JAVA_HOME) finns det en fil "src.zip".

När du har klickat på "Attach source" välj då denna fil så ska det fungera.

Den innehåller källkoden.

/Anders

Gem
Posts: 95
Joined: 22 October 2006, 09:52

Post by Gem » 19 December 2006, 18:56

falolaf wrote:I installationskatalogen för din javainstallation (JAVA_HOME) finns det en fil "src.zip".

När du har klickat på "Attach source" välj då denna fil så ska det fungera.

Den innehåller källkoden.

/Anders
Tjena... Jag sökte på "src.zip" och dom ända träffarna jag fick låg in "/....../eclipse/plugins/..." men jag antar att det inte va någon av dom du menade eller?

Vilken är hemkatalogen för java som standard?

User avatar
falolaf
Posts: 32
Joined: 13 March 2003, 15:57
Location: Nyköping

Post by falolaf » 20 December 2006, 09:34

Gem wrote:
falolaf wrote:I installationskatalogen för din javainstallation (JAVA_HOME) finns det en fil "src.zip".

När du har klickat på "Attach source" välj då denna fil så ska det fungera.

Den innehåller källkoden.

/Anders
Tjena... Jag sökte på "src.zip" och dom ända träffarna jag fick låg in "/....../eclipse/plugins/..." men jag antar att det inte va någon av dom du menade eller?

Vilken är hemkatalogen för java som standard?
Hej hej

Nej där finns nog bara källkoden till alla plugins.

Har du SDK installerat? Det räcker inte med bara JRE.

Sedan beror det på hur du har installerat och på vilken plattform. Då jag har installerat SDK, i openSuse, som jag har hämtat från java.sun.com hamnar installationen i /usr/java/{version}.

Hur har du gjort?

/Anders

Gem
Posts: 95
Joined: 22 October 2006, 09:52

Post by Gem » 21 December 2006, 00:24

falolaf wrote:Har du SDK installerat? Det räcker inte med bara JRE.
Jag antar det men jag är inte säker!

Vad är dom olika?

Jag kan ju kompliera och köra java program, borde jag inte ha båda då?

User avatar
falolaf
Posts: 32
Joined: 13 March 2003, 15:57
Location: Nyköping

Post by falolaf » 21 December 2006, 09:33

Gem wrote:
falolaf wrote:Har du SDK installerat? Det räcker inte med bara JRE.
Jag antar det men jag är inte säker!

Vad är dom olika?

Jag kan ju kompliera och köra java program, borde jag inte ha båda då?
Hej hej

Kompilerar du javakod utanför eclipse också?

Eclipse har en inbyggd kompilator som är default.

Öppna en terminal och skriv: env
Leta efter JAVA_HOME. Om den finns: Vad är värdet?

I vilket fall som helst, hämta och installera en sdk från java.sun.com. I installationskatalogen finns sedan src.zip.


/Anders

Gem
Posts: 95
Joined: 22 October 2006, 09:52

Post by Gem » 22 December 2006, 16:01

falolaf wrote:Kompilerar du javakod utanför eclipse också?
Japp
falolaf wrote:Öppna en terminal och skriv: env
Leta efter JAVA_HOME. Om den finns: Vad är värdet?
Finns inte
falolaf wrote:I vilket fall som helst, hämta och installera en sdk från java.sun.com. I installationskatalogen finns sedan src.zip.
Okej, men om jag kan kompilera javakod utanför eclipse borde jag väl ha SDK installerat, eller?

User avatar
falolaf
Posts: 32
Joined: 13 March 2003, 15:57
Location: Nyköping

Post by falolaf » 23 December 2006, 10:15

Gem wrote:
falolaf wrote:Kompilerar du javakod utanför eclipse också?
Japp
falolaf wrote:Öppna en terminal och skriv: env
Leta efter JAVA_HOME. Om den finns: Vad är värdet?
Finns inte
falolaf wrote:I vilket fall som helst, hämta och installera en sdk från java.sun.com. I installationskatalogen finns sedan src.zip.
Okej, men om jag kan kompilera javakod utanför eclipse borde jag väl ha SDK installerat, eller?
Onekligen tyder ju detta på att du har någon SDK i systemet. Använder du javac eller ant för att kompilera? Eller något annat sätt?

Vilket OS?

/Anders

Gem
Posts: 95
Joined: 22 October 2006, 09:52

Post by Gem » 23 December 2006, 11:21

falolaf wrote:Använder du javac eller ant för att kompilera?
Japp
falolaf wrote:Vilket OS?
Ubuntu 6.10

User avatar
falolaf
Posts: 32
Joined: 13 March 2003, 15:57
Location: Nyköping

Post by falolaf » 23 December 2006, 16:34

Gem wrote:
falolaf wrote:Använder du javac eller ant för att kompilera?
Japp
falolaf wrote:Vilket OS?
Ubuntu 6.10
Öppna pakethanteraren (Synaptic eller vad du använder) så kan du nog se vad som är installerat och var. SDK, JRE osv.

/Anders

Gem
Posts: 95
Joined: 22 October 2006, 09:52

Post by Gem » 23 December 2006, 16:44

falolaf wrote:Öppna pakethanteraren (Synaptic eller vad du använder) så kan du nog se vad som är installerat och var. SDK, JRE osv.
Grymt, jag hade installerat JDK men inte JDK source. Nu funkar det fint!

Tack så mycket för all hjälp!

Gem
Posts: 95
Joined: 22 October 2006, 09:52

Post by Gem » 28 December 2006, 10:23

Hej igen...

Efter det att jag installerade källkoden funkade det i eclipse. Men när jag försöker att köra ett program (vilket som helse) via terminalen får jag följande medelande:
Exception in thread "main" java.lang.UnsupportedClassVersionError: test (Unsupported major.minor version 49.0)
at java.lang.ClassLoader.defineClass0(Native Method)
at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:539)
at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:123)
at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:251)
at java.net.URLClassLoader.access$100(URLClassLoader.java:55)
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:194)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:187)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:289)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:274)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:235)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:302)
Någon som vet varför?

Zenox
Posts: 1618
Joined: 3 May 2003, 18:32

Post by Zenox » 28 December 2006, 13:05

Gem wrote:Hej igen...

Efter det att jag installerade källkoden funkade det i eclipse. Men när jag försöker att köra ett program (vilket som helse) via terminalen får jag följande medelande:
Exception in thread "main" java.lang.UnsupportedClassVersionError: test (Unsupported major.minor version 49.0)
at java.lang.ClassLoader.defineClass0(Native Method)
at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:539)
at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:123)
at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:251)
at java.net.URLClassLoader.access$100(URLClassLoader.java:55)
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:194)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:187)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:289)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:274)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:235)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:302)
Någon som vet varför?
Japp. Kolla här för info varför och hur du fixar det.
http://forum.java.sun.com/thread.jspa?t ... ID=3959639

Gem
Posts: 95
Joined: 22 October 2006, 09:52

Post by Gem » 29 December 2006, 12:37

Ahh... Där har vi det!

Verkar som att jag kompilerar med 1.5 och kör med 1.4.
Hur kan man ställa in så att den kör med 1.5?

User avatar
RagnArok
Posts: 2215
Joined: 23 June 2004, 11:37
Location: Newbridge
Contact:

Post by RagnArok » 29 December 2006, 18:43

Gem wrote:Ahh... Där har vi det!

Verkar som att jag kompilerar med 1.5 och kör med 1.4.
Hur kan man ställa in så att den kör med 1.5?

Code: Select all

 sudo update-alternatives --config java
Så får du upp en liten lista.
Image

Gem
Posts: 95
Joined: 22 October 2006, 09:52

Post by Gem » 29 December 2006, 19:00

RagnArok wrote:

Code: Select all

 sudo update-alternatives --config java
Så får du upp en liten lista.
Det var en trevlig lista... :D

Kan man ställa in det manuellt i någon fil också?

Kan man göra ett skript som automatiskt väljer något av alternativen?

User avatar
RagnArok
Posts: 2215
Joined: 23 June 2004, 11:37
Location: Newbridge
Contact:

Post by RagnArok » 29 December 2006, 21:11

Gem wrote:
RagnArok wrote:

Code: Select all

 sudo update-alternatives --config java
Så får du upp en liten lista.
Det var en trevlig lista... :D

Kan man ställa in det manuellt i någon fil också?

Kan man göra ett skript som automatiskt väljer något av alternativen?
Måste du ändra varje gång? Jag behövde bara köra det kommandot en gång, vet inte om det är någon fil eller sådant heller tyvärr.

Code: Select all

cat /var/lib/dpkg/alternatives/java
För mig gav:
manual
/usr/bin/java
java.1.gz
/usr/share/man/man1/java.1.gz

/usr/bin/gij-wrapper-4.1
41
/usr/share/man/man1/gij-wrapper-4.1.1.gz
/usr/lib/j2sdk1.5-sun/bin/java
315
/usr/lib/j2sdk1.5-sun/man/man1/java.1.gz
Det är tydligen filen som kommandot ovan försöker ändra. (Du får ett felmedelande om att den inte kan andras om du kör kommandot utan "sudo").
Image

Gem
Posts: 95
Joined: 22 October 2006, 09:52

Post by Gem » 29 December 2006, 21:14

RagnArok wrote:Måste du ändra varje gång?
Nej, jag tänkte bara att det vore nice med ett skript så att man kunde växla mellan java 1.4 och java 1.5.

User avatar
RagnArok
Posts: 2215
Joined: 23 June 2004, 11:37
Location: Newbridge
Contact:

Post by RagnArok » 29 December 2006, 21:25

Gem wrote:
RagnArok wrote:Måste du ändra varje gång?
Nej, jag tänkte bara att det vore nice med ett skript så att man kunde växla mellan java 1.4 och java 1.5.
Aha :) Aja men detta löste ditt problem?
Image

Gem
Posts: 95
Joined: 22 October 2006, 09:52

Post by Gem » 29 December 2006, 21:35

RagnArok wrote:
Gem wrote:
RagnArok wrote:Måste du ändra varje gång?
Nej, jag tänkte bara att det vore nice med ett skript så att man kunde växla mellan java 1.4 och java 1.5.
Aha :) Aja men detta löste ditt problem?
Det löste det fin fint! :D

Tackar :wink:

Post Reply