Partitionsproblem!

Frågor som rör MS Windows
Post Reply
User avatar
peman
Posts: 597
Joined: 13 April 2002, 02:00
Location: Uddevalla
Contact:

Partitionsproblem!

Post by peman » 6 March 2005, 13:24

Börjar bli orolig, min dator slutade svara och blev seg som attans. jag gjorde en omstart och den vägrade starta upp, windows loggan rullade på men sen blev det bara svart. startade om igen och valde "felsäkert läge" samma grej där. testade igen fast med "senast fungerande konfiguration", gick ej heller...

stoppade i windows XP installations cd o försökte reparera, gick inte heller, stod nåt om internt fel. så jag gjorde en ny installation (inte helt ren med formatering o så utan bara installerade på den gamla) och nu funkar det igen men jag kommer inte åt min e: partition där alla mina backup filer, filmer mm ligger. Panik!

windows ser e: partitionen som RAW och den vill att jag ska formatera den...

vad kan detta bero?!? virus? jag hjälpte en kompis att föra över filer från hans gamla hårddisk till hans nya och satte in hans gamla hårddisk i min och mitt virus program hittade virus då men jag deletade dem och vissa satte jag i karantän. har haft kaspersky som virusprogram och zonealarm som brandvägg.

en annan fråga enhetsbeteckningarna kan väl inte ha nåt med detta att göra, eller? för jag har två hårddiskar, den ena i två partitioner, c och e och den andra secondary master som d, kan det spela nån roll?

Jag testade med Knoppix för att se om Linux kunde se den och det kunde den så det känns ju betryggande men det är NTFS diskar så vad kan jag göra egentligen?

Finns det nåt sätt att fixa detta på?
/mp

Agitator[RoX]
Posts: 3416
Joined: 19 September 2002, 17:35
Location: Kalmar
Contact:

Post by Agitator[RoX] » 6 March 2005, 13:27

Du kan ju ta och dra allt material från den trilskandes disken genom linux till någon annan, säker plats och sedan blåsa hela hdd. Personligen tycker jag att när filsystemen börjar krångla är det bättre att ta tag i det med en gång nnan det brakar ihop totalt...
Gamma Testing - Where testing is extended to the entire user community (AKA shipping the product)

User avatar
peman
Posts: 597
Joined: 13 April 2002, 02:00
Location: Uddevalla
Contact:

Post by peman » 6 March 2005, 13:55

ja visserligen, har en 40gb som jag kan slänga in men det räcker inte, bättre än inget :( och de andra är NTFS så det går väl inte att kopiera då?

tack
/mp

User avatar
peman
Posts: 597
Joined: 13 April 2002, 02:00
Location: Uddevalla
Contact:

Post by peman » 6 March 2005, 14:31

På den hårddisken som jag har problem med finns en mapp där alla mina filmer ligger i, den går inte att komma in på via Knoppix. jag har inte rättigheter till den. jag försökte med su och o komma in på en men det gick inte heller, varför går det inte att ändra?

tänkte om det har med knoppix att göra, om man istället installerar Linux Mandrake, får man bättre kontroll då?
/mp

Post Reply