Quake 3 startar inte...

Här diskuteras allt som rör spel under linux, såsom hårdvara, grafik, servers, etc.
Post Reply
jolles
Posts: 350
Joined: 29 February 2004, 11:36

Quake 3 startar inte...

Post by jolles » 5 February 2007, 06:46

Tjena!!

Efter ett bra tags grafikstrulande o ja inte orkat göra nått åt de så tänkte ja ge mig på strulet igem uppgraderade kärnan, och in me de nyaste nvidia-drivisarna och hastigt in med Quake 3 som ja aldrig vill vara utan :-P

Men när ja kör spelet så hinner de inte långt innan spelet stendör, o ja har ingen som helst aning om va de e,

Ja! ja har kollat i FAQ, och ja har googlat nån timme, men hittar inte nån med de felet.

Code: Select all

sh-3.1$ quake3
Q3 1.32b linux-i386 Nov 14 2002
----- FS_Startup -----
Current search path:
/home/johan/.q3a/baseq3
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/stei8a.pk3 (8 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/stei7a.pk3 (4 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/stei6.pk3 (20 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/stei5.pk3 (20 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/stei1.pk3 (33 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/pak8.pk3 (9 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/pak7.pk3 (4 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/pak6.pk3 (64 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/pak5.pk3 (7 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/pak4.pk3 (272 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/pak3.pk3 (4 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/pak2.pk3 (148 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/pak1.pk3 (26 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/pak0.pk3 (3539 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/overkill.pk3 (8 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/map_cpm5.pk3 (7 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/egyptians.pk3 (34 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/bot-lakerbot.pk3 (25 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/6+.pk3 (8 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3/17+.pk3 (15 files)
/mnt/sda4/Linux-Games/Quake3/baseq3
./quake3.x86/baseq3

----------------------
4255 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec q3config.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok

------- Input Initialization -------
Joystick is not active.
------------------------------------
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
...loading libGL.so.1: Initializing OpenGL display
...setting mode 3: 640 480
Using XFree86-VidModeExtension Version 2.2
XF86DGA Mouse (Version 2.0) initialized
XFree86-VidModeExtension Activated at 640x480
Using 8/8/8 Color bits, 24 depth, 0 stencil display.
Received signal 11, exiting...
Såvitt ja märker, så blinkar skärmen till och de e allt. Har tstat båded som vanlig användare och root bör tilläggas. Efter drivrutinsinstallationen lät ja den köra nått "x-config"-script för att ställa in xorg... Drivis-installationen klagade lite på min xorg, tyvärr kan ja inte minnas exakt vad, nått om module nämndes, men minns inte mer... installationen tycktes dock avslutas korrekt iaf, vet inte om de har me xorg att göra... kör förövrigt Fedora Core 5.
Våga Vägra Windows
_________________
Öppen sås ftw!

jolles
Posts: 350
Joined: 29 February 2004, 11:36

Post by jolles » 10 February 2007, 06:42

Hehe okay, bortom all vetskap tydligen med tanke på den massiva svarsattacken :lol:
Problemet ligger tydligen med Opengl,

Har nu suttit i timmar o nu börjat ladda på ett gäng dependensies (förståss) vid 5:e eller 6:e behövdes nått kmod-nvidia-legacy... o inte fan kunde ja får tag på nått what-so-ever med kmod för i386, endast i586 eller i686 de e väl H****TTE att de ska skita sig på en sån sak...
O naturligtvis har man fedora på burken o yum e ju helt.... (nä säger ja nått om de så lär ja ju få höra de sen...)
apt-get i debian kan iaf dra hem dependensies automatiskt... suck ja blir ju helt förstörd av detta klockan 05:40 på mårronen... :evil:
Våga Vägra Windows
_________________
Öppen sås ftw!

Post Reply