Page 1 of 1

När ljudet inte fungerar,pröva detta!!!!

Posted: 21 January 2007, 20:13
by greenlearnerlinux
Hej måste dela med mig av en upptäckt om ljudet jag gjorde som inte enligt mig är helt uppenbar!

Slackware 11 funkar bra och är enkelt att installera

Har laddat ner och installerat med pkgtool:
2.6.17.13 kernel-headers
2.6.17.13 kernel-generic
2.6.17.13 kernel-modules
från:
ftp://ftp.sunet.se/pub/Linux/distributi ... -2.6.17.13

Här är en enerverande upptäckt jag gjorde.Ljudet funkade precis vid nyinstallation , men sen några dar senare funkade plötsligt inte ljudet, och av en slump så såg jag i katalogen

/etc/rc.d/
modules --> 2.4 -kernel-modules
#modules länkade till en 2.4-kernel och inte till 2.6, så jag gjorde helt enkelt såhär:
chmod a-x kernel-modules-2.4 #för att den inte skall köras vid start
rm rc.modules #tog bort symboliska länken
ln -s rc.modules-2.6.17.13 rc.modules #ny länk till modules och zoom som genom magi funkade ljudet vid omstart.


Flyttade... /Emil.s

Posted: 16 March 2007, 17:02
by phm
Eller som jag gjorde, glömde att plugga in högtalarsladdarna i RÄTT ljudkort. :wink:

Tog en hel dag innan jag fattade vad som var felet ... :oops:

Snacka om dunderblunder .... :lol:

Posted: 30 March 2007, 01:43
by Mogger
PM wrote:Eller som jag gjorde, glömde att plugga in högtalarsladdarna i RÄTT ljudkort. :wink:

Tog en hel dag innan jag fattade vad som var felet ... :oops:

Snacka om dunderblunder .... :lol:
Klassikern! :)
(Been there done that. Or something similar)

Posted: 30 March 2007, 08:16
by Ham
Mogger wrote:
PM wrote:Eller som jag gjorde, glömde att plugga in högtalarsladdarna i RÄTT ljudkort. :wink:

Tog en hel dag innan jag fattade vad som var felet ... :oops:

Snacka om dunderblunder .... :lol:
Klassikern! :)
(Been there done that. Or something similar)
Amen to that ^^