Drivrutiner CA-42 Linuxkompatibel

Har du något? Posta då här.
Post Reply
Xylorica
Posts: 5
Joined: 21 September 2007, 11:43

Drivrutiner CA-42 Linuxkompatibel

Post by Xylorica » 21 September 2007, 11:59

Hej,jag undrar bara om någon vet eller har tips på hur jag ska göra för att föra över foton till datorn när jag har Linux?
Alla kablar,ir -adaptrar funkar bara med PC-suite o det programmet är ju tydligen bara kompatibelt med Windows :evil: grrrr

Verkar som man blir tvungen att köpa o använda blådångel, men jag har ju precis köpt ir-adapter o kabel ju... :(
Tacksam för svar!

mikma
Posts: 3349
Joined: 10 July 2003, 21:19

Post by mikma » 21 September 2007, 12:03

Både CA-42 kabel och irda ska tydligen fungera:

http://linux.seindal.dk/2005/12/28/conn ... bluetooth/

Xylorica
Posts: 5
Joined: 21 September 2007, 11:43

Post by Xylorica » 21 September 2007, 13:13

mikma wrote:Både CA-42 kabel och irda ska tydligen fungera:

http://linux.seindal.dk/2005/12/28/conn ... bluetooth/
Jag tackar alldeles jättemycket för tipset o ska prova det så fort jag hinner!Tack,tack! :D [/img]

Xylorica
Posts: 5
Joined: 21 September 2007, 11:43

Post by Xylorica » 21 September 2007, 14:31

mikma wrote:Både CA-42 kabel och irda ska tydligen fungera:
Hej vet du varför jag får denna utmatning?

bash: /dev/ttyUSB0: Åtkomst nekas

http://linux.seindal.dk/2005/12/28/conn ... bluetooth/

mikma
Posts: 3349
Joined: 10 July 2003, 21:19

Post by mikma » 21 September 2007, 14:58

Kontrollera vilken grupp som kan använda file "ls -l /dev/ttyUSB0". Lägg till din användare till den gruppen, i Debian heter den dialout.
Logga ut och in igen för att ändringen ska utföras.

Xylorica
Posts: 5
Joined: 21 September 2007, 11:43

Post by Xylorica » 21 September 2007, 15:10

mikma wrote:Kontrollera vilken grupp som kan använda file "ls -l /dev/ttyUSB0". Lägg till din användare till den gruppen, i Debian heter den dialout.
Logga ut och in igen för att ändringen ska utföras.
Jag kör openSuSE 10.2 och alla användare ligger som standard i dialout:)

Jag har gjort ett fel är jag läste ,detta ska skrivas i en config ellerhur?

men då är det ett annat problem ,denna config finns inte :S hur ska jag göra då ?

Post Reply