tele2 adsl

Frågor kring allt som rör systemadministration.
Post Reply
User avatar
zork
Posts: 25
Joined: 2 May 2004, 15:20
Location: Borlange!
Contact:

tele2 adsl

Post by zork » 2 October 2010, 14:21

hej!

försöker få nätet att funka för svärfar.... han har en ny installerad slack 13.1 med det kde som medföljde där. nätet är ett adsl modem från tele2. får det inte att funka.... någon som kan berätta hur jag ska göra eller kanske tipsa om ngn bra sida?

tack
jimmy

User avatar
exton
Posts: 569
Joined: 16 February 2007, 11:21
Contact:

Re: tele2 adsl

Post by exton » 2 October 2010, 20:38

Om det bara är fråga om en vanlig trådbunden anslutning så ska det absolut räcka med att köra kommandot dhcpcd eth0 (som root).
Image

User avatar
zork
Posts: 25
Joined: 2 May 2004, 15:20
Location: Borlange!
Contact:

Re: tele2 adsl

Post by zork » 7 October 2010, 08:58

misstänkt enkelt :) ska testa! spelar det ngn roll om jag installerade utan modemsladden i? kan jag sen bara starta firefox och så ska det funka?

Post Reply