Apache2 processer

Frågor kring allt som rör systemadministration.
Post Reply
klein
Posts: 4886
Joined: 1 April 2002, 02:00
Location: 43,41,41N, 7,15,47Ö

Apache2 processer

Post by klein » 19 July 2011, 09:16

Om man kör top och det ligger 3 st Apache processer och körs, betyder det att de är 3 besökare inne på sidan eller? Hur skall man tolka detta?

arvid
Posts: 153
Joined: 26 March 2003, 07:20

Re: Apache2 processer

Post by arvid » 20 July 2011, 17:59

Nej, det tror jag inte. En process måste ju kunna hantera flera besökare. Du har nog en eller två aktiva processer och en eller två i reserv ifall belastningen ökar snabbt.

User avatar
kjell-e
Posts: 2816
Joined: 21 December 2002, 16:27
Location: Linköping
Contact:

Re: Apache2 processer

Post by kjell-e » 22 July 2011, 14:27

I konfigurationen till apache ställer man in att den som standard ska starta ett antal processer. Det innebär att du har flera processer igång som väntar på besökare. Dessa processer kan hantera så många besökare och om du får fler besökare startas flera processer för att även kunna ta hand om dessa.

Här är ett exempel på den delen av konfigurationen:

Code: Select all

# StartServers: number of server processes to start
# MinSpareServers: minimum number of server processes which are kept spare
# MaxSpareServers: maximum number of server processes which are kept spare
# ServerLimit: maximum value for MaxClients for the lifetime of the server
# MaxClients: maximum number of server processes allowed to start
# MaxRequestsPerChild: maximum number of requests a server process serves
StartServers       8
MinSpareServers    5
MaxSpareServers   20
ServerLimit      256
MaxClients       256
MaxRequestsPerChild  4000

Post Reply