Page 1 of 1

Bara jag som har problem med Debian: squeeze?

Posted: 27 May 2009, 19:11
by jolles
Tjena!

Har sedan installation av Debian: Squeeze haft ständiga problem att hålla systemet "flödande" (eller hur man ska beskriva felet) det är så att väldigt ofta "fastnar" programmen (under uppstart) och fungerar efter några minuter som de ska igen. Man kan ta uppstart av datorn exempelvis: uppstarten av själva systemet går riktigt snabbt, och hela vägen fram till inloggningsrutan - men därefter tar systemet sig nästan 15minuter på sig att gå vidare. Väl inne i systemet efter att (ibland) fått vänta på K-menyn (KDE) i unigefär lika länge till så kan man använda datorn nästan problemfritt.

Jag får däremot "programfrysningar" som konqueror som kan ta en halv evighet på sig. Säg att jag trycker in en USB-pinne och systemet frågar om jag vill visa informationen med konqueror, Javisst menar jag då och får då vänta ca 1minuter innan det visas, undertiden kan jag förståss trycka upp en terminal - mounta disken där jag vill ha den, och göra det jag vill utan bekymmer, sen några minuter senare kommer konqueror-fönstret upp. Detta är exempel på alla fel jag har. även kuickshow är knepigt, att öppna en bild är inga problem, ska man då byta bild, med page-up/down så fryser programmet.

Kan även nämna att programmen inte fryser till av att den har för mycket att jobba med, fläkten stannar nästan när detta sker, då den helt enkelt inte gör något alls, systemet är även uppgraderat så gott jag kunnat, systemet har varit sånt här sedan installationen och när ett program "fryser" så kan man fortfarande använda alla andra öppna program som vanligt.

Den här installationen blev efter byte av hårddisk (till en större, som även är GW-Scannad efter eventuella fel).Jag körde tidigare Debian Lenny utan några som helst bekymmer. även Ubuntu 9.04 ligger på den här disken utan problem med drift (men jag vill köra debian).

Finns där någon som känner igen detta???

Jag har en Clevo M720R laptop (2.5GHz / 2gb ram / 500gb disk)

Re: Bara jag som har problem med Debian: squeeze?

Posted: 22 June 2009, 01:06
by jolles
Jag har nu efter ganska lång tid märkt att det är nätverkskortet som skapar denna fruktansvärda delay!! Åkte i väg för att fira midsommar och satt i bilen och petade på burken och allt verkade funka som det skulle vilket förbryllade mig en aning, visste inte om detvar något paket jag hade uppgraderat eller så, men problemen kom o gick sisånär ändå lite senare, men det funkade tidsvis normalt iaf. Väl hemma igen med nätverkssladden konstant ansluten så gick de upp för mig: säg att jag ska se på en bild (kuickshow), eller öppna exempelvis konqueror, så klickar man och sen står de bara still, programmet tycks inte svara, bilden i kuickshow kommer upp, men skiftar man med page-up/down så stannar programmet upp och kan inte styängas på normalt sätt utan att döda det, men drar jag ut nätverkssladden och gör samma sak igen så funkar allt klockrent! (likaså när det gällde uppstarten på KDE) Jag har testat att döda networkmanager, om det var de programmet, men det verkar inte så, och det spelar ingen roll hur jag är ansluten till internet, med sladd, wlan eller änns gsm - vad kan det vara????? kopplar jag bara ner mig så är den normal! och datorn har varit sånhär sedan första gången systemet startades upp.