ATI drivrutins problem.

Hårdvara och Linux.
Post Reply
User avatar
Biffy
Posts: 1970
Joined: 22 March 2004, 22:26
Location: /home

ATI drivrutins problem.

Post by Biffy » 4 June 2004, 23:34

Jag har ett Radeon 9600XT. Jag har laddat hem drivrutinen från ATIs hemsida, läst dokumentationen och installerat den. Jag får 1024x768 @ 85hz på min desktop, vilket jag är nöjd med, men inga spel går igång och någonting är mysko.

Går jag in i "skärminställningar" så står det såhär utan att jag har rört något:

Grafikkortstyp: Unknown video card
Minnestorlek: 16 megabyte
Drivrutin: fglrx

Trycker jag på "Undersök grafikkort" så väljer den "VESA driver generic".

Drivrutinen tycks vara igång, men ändå funkar det inte riktigt som jag tänkt mig.Skriver jag "fglrxinfo" i en terminal får jag det här felmedelandet:

Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual!

Jag har testat att installera om drivrutinen både en och två gånger, jag väljer det förinställda när setupen frågar något jag inte förstår.

Vad är det som är fel? Jag kör Redhat 9.

2raw4u
Posts: 197
Joined: 9 June 2003, 10:41
Location: Finström, Åland
Contact:

Post by 2raw4u » 5 June 2004, 09:56

Hade själv ett 9600XT men körde det med gentoo. Men det står på nån sida att det finns vissa buggar i drivarna så att dom inte funkar som dom ska med XT korten men det har inte jag märkt av. Men på gentooforumet finns det en howto men efter som du kör redhat vet jag inte om den funkar. Men jag lägger in länken. det funkade ialla fall fint för mig. Föresten du har itne testat att köra fglrxconfig som man ska göra???? http://forums.gentoo.org/viewtopic.php? ... hlight=ati Här är länken hur som helst.
Kör Slackware på en IBM 560X
Och SuSE 9.2 på en P4 2.8 HT, 512mb, 80Gb,
Gainward GeForce FX 5200 128mb

User avatar
Biffy
Posts: 1970
Joined: 22 March 2004, 22:26
Location: /home

Post by Biffy » 5 June 2004, 15:05

2raw4u wrote:Hade själv ett 9600XT men körde det med gentoo. Men det står på nån sida att det finns vissa buggar i drivarna så att dom inte funkar som dom ska med XT korten men det har inte jag märkt av. Men på gentooforumet finns det en howto men efter som du kör redhat vet jag inte om den funkar. Men jag lägger in länken. det funkade ialla fall fint för mig. Föresten du har itne testat att köra fglrxconfig som man ska göra???? http://forums.gentoo.org/viewtopic.php? ... hlight=ati Här är länken hur som helst.
Tack för länken, ska kolla den!

Jo fglrxconfig är ju den man kör för att installera, och det har jag ju gjort.

User avatar
khelben
Posts: 68
Joined: 27 April 2004, 12:05
Contact:

Post by khelben » 5 June 2004, 21:26

Du måste gjort nåt fel vid konfigurationen.
Har du ett Radeon9600XT så borde du ha
betydligt mer grafikminne än 16MB!!!

Jag har skrivit ett inlägg: FireGL Problem!
Läs det, vetja ;-).

Jag rekommenderar att du kör igenom
fglrxconfig en gång till och ökar på grafikminnet.

User avatar
Biffy
Posts: 1970
Joined: 22 March 2004, 22:26
Location: /home

Post by Biffy » 6 June 2004, 01:29

khelben wrote:Du måste gjort nåt fel vid konfigurationen.
Har du ett Radeon9600XT så borde du ha
betydligt mer grafikminne än 16MB!!!

Jag har skrivit ett inlägg: FireGL Problem!
Läs det, vetja ;-).

Jag rekommenderar att du kör igenom
fglrxconfig en gång till och ökar på grafikminnet.
Men den frågar väl aldrig efter minnet på kortet? Inte vad jag kan minnas iaf.

Jag kan ju annars ställa in ett eget värde där om jag vill. Tex 128 så står det 128 sen.

User avatar
Biffy
Posts: 1970
Joined: 22 March 2004, 22:26
Location: /home

Post by Biffy » 6 June 2004, 01:43

Khelben, du skriver såhär i den tråden:
Man ändrar alltså i filen make.sh som ligger i
/lib/modules/fglrx/build_mod

från "PAGE_ATTR_FIX=0"
till "PAGE_ATTR_FIX=1"

Detta finns på rad 452.

Sedan så får man inte glömma bort att exekvera make filen också
och efter detta följa anvisade råd.

Kör alltså med kernel 2.6.5 tillsammans med Debian woody
och det funkar klockrent! Inte lika bra prestanda som du får
med WindowsXP, men det är rätt okej ändå.
Jag har ju också problem med 3d- accelerationen så detta kanske hjälper mig. Vad jag inte förstår är vad du menar med "exekvera make filen". Menar du att man ska köra fireglrxconfig igen? Jag har alltså ändrat till PAGE_ATTR_FIX=1 nu.

User avatar
Biffy
Posts: 1970
Joined: 22 March 2004, 22:26
Location: /home

Post by Biffy » 8 June 2004, 16:08

Är det ingen som vet varför jag inte lyckas få 3D-acceleration med mitt Radeon9600XT?

User avatar
Biffy
Posts: 1970
Joined: 22 March 2004, 22:26
Location: /home

Post by Biffy » 8 June 2004, 16:11

Är det ingen som vet varför jag inte lyckas få 3D-acceleration med mitt Radeon9600XT?

zuhat
Posts: 361
Joined: 24 December 2002, 04:41
Contact:

Post by zuhat » 8 June 2004, 22:34

Har du kompilerat kärnan själv?
~ zuhat ~ zlackware ~
~ linux user #285160
~ LFS user #13183

User avatar
Biffy
Posts: 1970
Joined: 22 March 2004, 22:26
Location: /home

Post by Biffy » 8 June 2004, 23:04

zuhat wrote:Har du kompilerat kärnan själv?
Nej. Använder den som kommer med Redhat9. 2.4.20-8

User avatar
khelben
Posts: 68
Joined: 27 April 2004, 12:05
Contact:

Post by khelben » 10 June 2004, 00:21

Mitt råd är att du kompilerar en egen kärna. När du konfigurerar
kärnan så är det viktigt att du gör rätt, annars funkar inte 3D
grafiken.

Du kan få kika i min konfig fil(2.6 kärna) om du behöver det.

Det är förstås dåligt av Red Hat att det inte funkar med deras
kärna! Men dom är säkert inte ensamma om detta problem.

Post Reply