Page 1 of 1

Ominstallera Linux över den gamla Linux versionen.

Posted: 15 February 2011, 17:12
by Paula
Hej!!!!!
Undrar om det går att överskriva den gamla versionen av linux, när man installerar en nyare version av Linux?
Och jag som aldrig gjort detta innan undrar då givetvis, om alla dessa filer som ligger under programmen för linux, om de ska laddas ner en och en allihop? ...........En annan fråga som gäller flash player, hur i H får jag installerat detta på denna dator, har laddat ner den typ 3 gånger men hittar inte installations filen.....Super tacksam för ett svar.../Paula

Re: Ominstallera Linux över den gamla Linux versionen.

Posted: 15 February 2011, 19:01
by andersajja
Jag brukar ominstallera varje 1/2-år genom att hämta en ny dist och boota med den sedan väljer jag att installera över den gamla.
Sedan, efter installationen, så använder jag distens pakethanterare för att ominstallera de program som inte installerades.
För att kunna använda pakethanteraren (eg Synaptic för mig, kanske för dig) så ser jag först till att aktivera de förråd som inte är aktiverade per default. Då får jag tillgång till de codecs och program som inte är fria men som gör livet lite lättare/trevligare.

Att sitta och pussla in var fil för sig tror jag kan bli lite för mastiggt om man inte är en fullständigt världfrånvänd hard core ;-)

En hyfsat lätt dist att börja med är Ubuntu
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

Re: Ominstallera Linux över den gamla Linux versionen.

Posted: 15 February 2011, 23:19
by kjell-e
Du borde kunna göra med flash så som jag beskriver här: viewtopic.php?f=1&t=37383
Ersätt 3.0.6 med den version av firefox som du har, för det var väl till firefox du ville ha den?

Re: Ominstallera Linux över den gamla Linux versionen.

Posted: 2 March 2011, 00:14
by li
Gentoo och arch-linux har flytande release-updateringar. Man uppdaterar då och då när det passar. Man behöver aldrig byta ut den gamla versionen utan allt sker i små steg och det är lätt att backa om något skulle krångla.

Gentoo och arch har kommandon för att enkelt uppdatera och synkronisera olika program. För att installera eller uppdatera flash i gentoo skriver man bara:

emerge adobe-flash

Re: Ominstallera Linux över den gamla Linux versionen.

Posted: 2 March 2011, 16:46
by exton
Ja, Paula, du bör satsa på en s k rolling distribution. ExTiX 8 KDE är ett exempel på en sådan. Kör bara kommandona sudo apt-get update följt av sudo apt-get upgrade med jämna mellanrum (t. ex. en gång i veckan) så ligger du på topp hela tiden.