Grafikkort S3 Trio 32/64

Hårdvara och Linux.
Post Reply
ssstsg
Posts: 4
Joined: 18 March 2013, 14:46

Grafikkort S3 Trio 32/64

Post by ssstsg » 18 March 2013, 15:43

Hej
Som nybörjare så tog jag en gammal dator från vinden med ett några år gammalt uppgraderings-moderkort från MSI. AMD-processor 2400+, grafikkort från S3 och Win XP. Syftet är att lära mig mer om linux och köra det "viktigaste" från den och slippa det sega windows.
Laddade ner en Ubuntu 10.04 LTS Remix och installerade den parallellt med XP.

Nu hittar jag ingen drivrutin som passar nämnda grafikkort, nån annan som vet var jag kan hitta en?

/Tobbe

User avatar
kjell-e
Posts: 2815
Joined: 21 December 2002, 16:27
Location: Linköping
Contact:

Re: Grafikkort S3 Trio 32/64

Post by kjell-e » 19 March 2013, 00:00

Om du startar ett terminalfönster och skriver kommandot

Code: Select all

lspci
Då får du ut en massa rader om PCI-hårdvara som sitter i din dator. Vad säger den om grafikkortet?

Så här ser det t.ex. ut för mig på en dator med nVidia G96M [Quadro FX 770M].

Code: Select all

01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G96M [Quadro FX 770M] (rev a1)
Notera att den här säger VGA och nVidia. Därmed vet jag att det är ett nVidia-grafikkort. I ditt fall bör det stå VGA och S3 och någonting mer som Trio och lite annat.

ssstsg
Posts: 4
Joined: 18 March 2013, 14:46

Re: Grafikkort S3 Trio 32/64

Post by ssstsg » 19 March 2013, 18:30

00:05.0 VGA compatible controller: S3 Inc. 86c764/765 [Trio32/64/64V+] (rev 54)

Vill gärna ha högre skärmupplösning än 800x600 på en 17-tumsskärm, antar att det gäller att hitta en fräschare drivrutin till grafiken.
/Torbjörn

User avatar
kjell-e
Posts: 2815
Joined: 21 December 2002, 16:27
Location: Linköping
Contact:

Re: Grafikkort S3 Trio 32/64

Post by kjell-e » 21 March 2013, 16:52

Vet du hur mycket minne du har på grafikkortet?
Det kan vara så att du behöver minska på antalet möjliga färger för att få högre upplösning.

ssstsg
Posts: 4
Joined: 18 March 2013, 14:46

Re: Grafikkort S3 Trio 32/64

Post by ssstsg » 21 March 2013, 17:24

I XP-miljön har jag inga problem att köra med 1078x800 med drivrutinen från tillverkaren, men jag ska kika i burken när jag får tillfälle.

ssstsg
Posts: 4
Joined: 18 March 2013, 14:46

Re: Grafikkort S3 Trio 32/64

Post by ssstsg » 23 March 2013, 08:39

ssstsg wrote:I XP-miljön har jag inga problem att köra med 1078x800 med drivrutinen från tillverkaren, men jag ska kika i burken när jag får tillfälle.

1024x768 ska det förstås vara

Post Reply