Master&slave hdd

Hårdvara och Linux.
Post Reply
bam08bam
Posts: 4
Joined: 10 July 2013, 00:23

Master&slave hdd

Post by bam08bam » 11 July 2013, 19:47

Hej.
http://www.trueblade.com/knowledge/hard ... linux.html

Har ett problem, har några gamla datorer som jag vill lägga in en extra hdd på, förökte lägga in en bild men kunde inte så jag lägger upp en länk för att se vad jag menar.

på första rutan finns det en master on och en slave off.. kan inte tyda hur jag ska lyckas ha en hdd master och en slave. kan ni hjälpa mig. tanken är att installera ubuntu på dessa datorer med två hdd.

klein
Posts: 4886
Joined: 1 April 2002, 02:00
Location: 43,41,41N, 7,15,47Ö

Re: Master&slave hdd

Post by klein » 11 July 2013, 20:13

bam08bam wrote:Hej.
http://www.trueblade.com/knowledge/hard ... linux.html

Har ett problem, har några gamla datorer som jag vill lägga in en extra hdd på, förökte lägga in en bild men kunde inte så jag lägger upp en länk för att se vad jag menar.

på första rutan finns det en master on och en slave off.. kan inte tyda hur jag ska lyckas ha en hdd master och en slave. kan ni hjälpa mig. tanken är att installera ubuntu på dessa datorer med två hdd.
Hur gamla hårdvara är det? PATA är väldig gamlat idag.. Oftast behöver man inte bry sej, utan man kör cabel select.

bam08bam
Posts: 4
Joined: 10 July 2013, 00:23

Re: Master&slave hdd

Post by bam08bam » 11 July 2013, 23:24

Mm.. saken är den att jag har båda hdd på den andra, alltså cable mode (om jag minns rätt) men när jag installerat ubuntu bara en master dycker upp. Trycker på f10 (om jag minns rätt) för att komma till setup men det kommer att jag ska slå en pim kode som jag inte kan måsre jah då flasha om för att komma in i setup?

Post Reply