Page 1 of 1

Windows bättre???

Posted: 31 August 2004, 20:08
by torslund
Har som sagt haft enorma problem att ha kvar ip och uppkoppling.
Sällan över en timme i sträck, nån enstaka gång ett par timmar.
Så jag startade ME och lät den ligga uppe, inte ett strul.
Så vad beror detta på?

Posted: 31 August 2004, 20:17
by JO
Inte en blek. Har inte det problemet sedan jag bytte win-98 mot Linux.

Posted: 31 August 2004, 21:29
by torslund
Stängde av skärmsläckaren och nu har det varit uppkoppling i 73 minuter, nytt rekord :)
Bör inte ha samband.
Alltså, suse 9.1, yoper 2.1 eller buffalo 1.4 och ip går ner.
Modem dlink DSL300T.
Wexnet och bahnhof i andra ändan.
Och något som jag ska lägga ner lite tid på, Hembanken har strulat sen jag fick adsl. Här om dan gick jag in med telemodemet och inget strul??

Posted: 31 August 2004, 21:38
by JO
Jo och en av mina maskiner har varit uppe sedan installationen i September förra året. Med undantag för att boota om, i samband med ny kernel;)
De andra två har varit uppe sedan, releasen av Slackware 10.0.
Med undantag för att boota om, enligt samma orsak som ovan:-)
Samt en del hårdvaruproblem, med den som går som server.

Posted: 31 August 2004, 22:30
by serafim
Har använt 'qadsl' på ADSL (telia) och kabelnät (comhem) och de näten har varit igång i flera månader utan nedkoppling.

Posted: 1 September 2004, 08:08
by torslund
Fast ip måste väl vara stadigare, den kan ju inte ändras. Dhcp ger ju en ny adress allt efter som. Men varför byts den ut om inte modemet stängs av. Ligger den på så borde den behålla adressen.
Så var det i början, modemet hade kvar adressen på morgonen. Sen började den försvinna så man var tvungen att boota om modemet så den plockade upp en ny.
Nu kan adressen försvinna mitt under nedladdning.
Det kan väl ändå inte vara meningen att datorn ska stå på dygnet runt och bränna 300 watt i timmen?
Telia har mätt tråden, inget fel enligt dom.
Modemet är bytt från dsl504g till dsl300t, ingen skillnad.
Mjukvaran är uppdaterad till det sista som dlink har.
Dlink säger att felet är hos wexnet. Wexnet säger att felet är hos dlink. Där sitter jag och har icke fungerande grejer.
Bahnhof har jag inte ens försökt med. Provade att ringa men kan inte sitta resten av dagen i telefon kö.
Så det lutar åt att kasta ut adsl och gå tillbaka till modem.
Jag kan ju få i gång den med strul varje gång jag ska kolla mail.
Men andra i familjen vet inte ens hur man omstartar burken. Och vill inte veta.

Posted: 1 September 2004, 10:19
by mog
Kan du testa en annan tillverkare av modem?

Tycker mig ha sett fler människor skriva att dom har samma fel, och deras
modem har varit av märket D-Link.

Posted: 1 September 2004, 13:26
by PhyreXian
Jag har en D-link 504G och jag är inte nöjd. Usch vilken router. Den är inte direkt användarvänlig. Nåja. för att komma till saken. Jag har ett liknande problem som dig. Dvs att den "tappar" sitt ip(0.0.0.0). Enda lösningen är att starta om routern.

Jag sitter i samma sits som du, min isp säger att det är dlinks fel och dlink säger att det är min isp :x . Det är nog inget fel på linux... :lol:

Posted: 1 September 2004, 13:47
by torslund
Tror jag drar iväg och köper en netgear nu.

Posted: 1 September 2004, 15:07
by torslund
Nu sitter det ett netgear dg834 mellan burken och nätet. På nån dag bör man se om det är nått bättre.

Posted: 2 September 2004, 20:23
by torslund
Dagens rapport, intet nytt.
Funkar inte med netgear heller.
Dock efter på stötning på support så har dsl300t gått i flera timmar. Vad dom gjorde har inte framgått med något var tokigt på deras nät, wexnet.

Posted: 4 September 2004, 10:28
by torslund
Sista dygen har varit lite fram och åter.
Vad jag har hunnit se är att när det börjar gå ner så att webben inte går längre, så kan jag fortfarande pinga nameservern och har ip. Men traceroute går inte. Sen nån minut senare så försvinner ip helt. Och i bästa fall så kan det räcka med att omstarta modemet dls300t.
Och märkligt är att jag börjar få känsla för att det går ner när jag går till shoutcast för att lyssna på nån musik. Men ok, musiken har jag på för att höra när nätet går ner :). Men tänk om det hänger ihop?

Posted: 4 September 2004, 12:45
by trekkie78
Detta är vad jag skulle gjort:

1. Uppdatera firmware i modemet...

2. Testa ett annat modem, förslagsvis inte ett Dlink...

3. Byta ISP...

//trekkie

Posted: 22 September 2004, 14:16
by pucko
Är det alltså din maskin som tappar ip-adressen och inte modemet?

Det är inte så att du har lite för hårda brandväggs-regler?

Har för mig att jag haft liknande problem när jag inte lät vissa paket från dhcp servern komma in. (Då trodde den att maskinen var nere och släppte adressen)

Posted: 22 September 2004, 14:21
by robinr
Du måste ha nåt som genererar trafik. Windows-fildelning gör det. Samma sak med samba. Även om du sen inte tillåter access så skickas broadasts ut per default.

Alternativt får du generera trafik syntentiskt.

Posted: 22 September 2004, 15:38
by mog
Eftersom du nämnde din skärmsläckare tidigare...

Strömsparfunktionerna tycker jag att du skall kolla upp också..
både i bios (uppdatera kanske?) och i operativsystemet (WindowsME?? Uppdatera kanske?).

Posted: 17 June 2005, 14:25
by phm
Jag har ett Zyxel modem, och kör Linux (Fedora 3), har aldrig varit några problem.
Zyxel-supporten är också Linuxvänliga.

Min ISP är SprayNetwork.

Mitt Adsl-modem :
Tillverkare: Zyxel
Namn: Prestige 660 H-61
Typ/Model: ADSL 2+ 4-port Gateway
Model number: 401315
Serial number: S4Z4444271 (00A0C5FEB866)