Kan inte pinga localhost

Diskussion kring säkerhet och nätverk.
Post Reply
User avatar
Per_
Posts: 212
Joined: 7 March 2003, 23:03
Location: Östersund

Kan inte pinga localhost

Post by Per_ » 10 February 2006, 14:01

Jag har upptäckt att jag inte kan pinga localhost, man att ping 127.0.0.1 fungerar bra.
$ ping localhost
ping: unknown host localhost
$ ping 127.0.0.1
PING 127.0.0.1 (127.0.0.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.084 ms
/etc/hosts
# /etc/host.confs

127.0.0.1 localhost.localdomain localhost

# End of the file
/etc/host.conf
order hosts bind
multi on
Det finns tre sorters människor:
De som kan räkna och de som inte kan.

User avatar
Bar-Code
Posts: 838
Joined: 22 November 2002, 07:21

Post by Bar-Code » 10 February 2006, 14:32

Ser rätt ut tycker jag förutom att host.conf skiljer sig litegrann mellan din och min dator. Min host.conf ser ut så här:

Code: Select all

petter@bc:~$ cat /etc/host.conf
order hosts,bind
multi on
Kommatecknet saknas hos dig.
There are 10 kinds of people; those who understand binary, and those who don't.

User avatar
Per_
Posts: 212
Joined: 7 March 2003, 23:03
Location: Östersund

Post by Per_ » 13 February 2006, 08:43

Jag lade dit ett komma, men det blev inte bättre för det.
När jag kör host 127.0.0.1 får jag svaret
1.0.0.127.in-addr.arpa domain name pointer localhost.dataphone.se.
ping localhost.dataphone.se fungerar, men för att bland annat kunna skriva ut måste ju localhost fungera.
Last edited by Per_ on 13 February 2006, 08:46, edited 1 time in total.
Det finns tre sorters människor:
De som kan räkna och de som inte kan.

User avatar
Jan Pihlgren
Posts: 1447
Joined: 22 April 2002, 02:00
Location: MÄRSTA
Contact:

Post by Jan Pihlgren » 13 February 2006, 08:56

Hos mig ser det ut så här :
127.0.0.1 localhost

Jag tror att i och med att du inkorporerat hela domännamnet så måste du också använda hela domännamnet när du pingar.

Jag före slår att du provar att ändrar, utelömnar domänen.
Testa mitt /etc/hosts

User avatar
Per_
Posts: 212
Joined: 7 March 2003, 23:03
Location: Östersund

Post by Per_ » 13 February 2006, 09:05

Det blev inte bättre av att ta bort localhost.localdomain. Efter lite webbsökning upptäckte jag att min /etc/nsswitch.conf är helt tom.
Det finns tre sorters människor:
De som kan räkna och de som inte kan.

User avatar
Per_
Posts: 212
Joined: 7 March 2003, 23:03
Location: Östersund

Post by Per_ » 13 February 2006, 09:59

Jag upptäckte /etc/nsswitch.conf.rpmnew och kopierade den filen till /etc/nsswitch.conf och nu fungerar det igen.
Det finns tre sorters människor:
De som kan räkna och de som inte kan.

Post Reply