Page 1 of 1

Trådlösa nätet försvinner...

Posted: 20 December 2006, 23:10
by magseg
Hej.
Har två bärbara laptops med Wlan och en D-link 524 router.
Allt funkar inte riktigt bra för nätet startas ofta om och "trådlöst nätverk tillgängligt" visas.

Ett problem är att med ca 10-30 minuters mellanrum försvinner nätet och det går inte ens att reparera. Det enda som hjälper är att dra ut strömmen och starta om routern. Irriterande som ***.

Senaste drivisarna samt senaste firmware. Allt är rätt nytt...

Gammalt trähus med max 10m till routern. Alla kanaler testade...

Vad göra?

Hjälp!
/M

Posted: 20 December 2006, 23:42
by Emil.s
Det är alltså routern det är fel på?

Ringa supporten skulle jag göra. 8)

Posted: 21 December 2006, 00:04
by Borage
Håller du på med fildelning? Symptomen påminner faktiskt om routrar som inte klarar många samtida anslutningar.

Posted: 21 December 2006, 15:50
by magseg
Laddar hem lite samplingsbanker till synten från freewaresajter men det är inte enbart då det strular. Ett explorerfönster som kollar tex. idol eller nåt räcker. Upp och Ner går det...

Funderar på att ringa supporten.
/m

Posted: 21 December 2006, 22:20
by vfr
D-Linkroutrar är också ökända för att ha problem med strömförsörjning och värme. Det skulle ju kunna stämma med dina symtom. Prova med att köra routern utan locket på så att den får bättre kylning.

Posted: 18 January 2007, 19:09
by magseg
Har hittat en kanal där det funkar. Men... får starta om den ca 1 gng / vecka då det börjar gå segt...

/M

Posted: 18 January 2007, 20:24
by Dem00niX
Jag hade samma problem med min d-link router. Där spelade det ingen roll vad jag körde för kanal. Trodde det var nätverkskortet det va knas med. För jag kunde hitta nätet igen direkt.
Men efter routerbyte till en linksys så fungerar det helt perfekt.
Bara att inse D-link e inget att ha.

Posted: 19 January 2007, 17:39
by jolles
Har med haft 3st D-link routrar varav en av dom en trådlös med dubbla antenner, skrivaranslutning o massa skoj tyckte ja då... men de e allihopa utom funktion nu. de båda nyaste e stendöda, o den äldsta funkar endast som intern switch, anslutningen till modemet la tydligen av, den funkar ca 30 minuter när routern inte varit ansluten till strömmen på några dagar (!!) sen får man starta om den då o då, o tillslut lägger de av helt igen, därav letade ja runt efter routrar o konstaterade att är de nått av värde så kostar de, så de blev att bygga en istället :-)