Datorn startar inte!

Fritt forum, här är det högt i taket.
Post Reply
User avatar
peman
Posts: 597
Joined: 13 April 2002, 02:00
Location: Uddevalla
Contact:

Datorn startar inte!

Post by peman » 3 May 2005, 14:38

Hej
Min ena dator startar inte upp. När jag trycker på ON-knappen visar den bara DELL´s logga sen inget mer! Den rabblar inte upp RAM-minnet eller hårddiskar eller nånting, bara loggan!

Vad har hänt?
/mp

basheater
Posts: 357
Joined: 18 November 2003, 16:27
Location: Örebro

Post by basheater » 3 May 2005, 15:51

har du testat att nolla bios? ryck batteriet på moderkortet och sätt tillbaka det igen. Det brukar lösa allt när mina datorer krånglar=)

låter också som det är bios som strular
(A)bort, (R)etry, (G)et a beer?

Agitator[RoX]
Posts: 3416
Joined: 19 September 2002, 17:35
Location: Kalmar
Contact:

Post by Agitator[RoX] » 3 May 2005, 22:05

basheater wrote:har du testat att nolla bios? ryck batteriet på moderkortet och sätt tillbaka det igen. Det brukar lösa allt när mina datorer krånglar=)

låter också som det är bios som strular
Ett annat sätt att nollställa bios utan att rycka batteriet kan vara att leta reda på nollställningsbygeln som brukar finnas på moderkort? Förvisso är det oftast lättare att hiitta batteriet.

basheater
Posts: 357
Joined: 18 November 2003, 16:27
Location: Örebro

Post by basheater » 4 May 2005, 10:12

jo, jag har letat igenom alla byglar som finns och har inte hittat den. Kan kanske bero på att jag inte vet hur den ser ut.. skiljer sig beroende på vad det är för moderkort kan jag tänka?
(A)bort, (R)etry, (G)et a beer?

Lucifer888
Posts: 4111
Joined: 3 February 2003, 12:18
Location: Stockholm

Post by Lucifer888 » 4 May 2005, 12:47

basheater wrote:jo, jag har letat igenom alla byglar som finns och har inte hittat den. Kan kanske bero på att jag inte vet hur den ser ut.. skiljer sig beroende på vad det är för moderkort kan jag tänka?
Den är nog hyffsat standard på alla moderkort, bara placeringen som skiljer sig
"It's not that I hate people, I just think they're all idiots"
"Långt hår kräver mycket näring, framhålls det, och berövar hjärnan energi."

User avatar
mog
Posts: 1578
Joined: 2 April 2002, 02:00
Location: gbg
Contact:

Post by mog » 4 May 2005, 13:16

Finns det något i en Delldator som följer någon annan standard än Dellstandarden? (förutom strömkontakterna)

Agitator[RoX]
Posts: 3416
Joined: 19 September 2002, 17:35
Location: Kalmar
Contact:

Post by Agitator[RoX] » 5 May 2005, 21:58

mog wrote:Finns det något i en Delldator som följer någon annan standard än Dellstandarden? (förutom strömkontakterna)
Tja, hårddiskarna följer väl förhoppingsvis någon form av industristandard?

Bygeln brukar sitta i närheten av batteriet..
Den brukar ha två lägen... (DVS 3 pins , och en 2-pins bygel som flyttas så att den överblivna pinnen byter sida, så att säga) Nu undviker jag dell med samma intensitet som överklassen undviker slummen så.. Jaa. Jag kan ju itne säga säkert vad dell gör. .Annars är det bara att rycka batteriet. :) Det nollställer garanterat CMOS.. :)

User avatar
peman
Posts: 597
Joined: 13 April 2002, 02:00
Location: Uddevalla
Contact:

Post by peman » 10 May 2005, 23:05

Hej
Tack för svar!
Det funkade med att dra ur batteriet och sätta i det igen.
Tackar!!
/mp

Post Reply