Page 1 of 1

Vem förlora och vinner på Valet?

Posted: 19 August 2006, 07:03
by klein
Om varken har villa eller barn, så har man tydligen ingenting att hämta från partierna i valet 2006. Skall man låta bli och rösta?

Posted: 19 August 2006, 09:22
by kjell-e
Även om man kanske inte vinner så mycket så tycker jag att det alltid är viktigt att man går och röstar.

För länge sedan slogs folk om rösträtt för alla. Det tycker jag vi ska värna om genom att gå och rösta.

Posted: 19 August 2006, 10:24
by zeal
Sedan behöver man inte rösta efter vad som är bäst för sig själv, utan man kan rösta efter vad man tror är bäst för Sverige.

Posted: 19 August 2006, 10:46
by klein
Är skeptisk!

Ingent av blocken har kommit med något av större intresse. Det är småbarn familjer och villägare som tjänar på att rösta, vi som bor i Hyresrätt, har medel låginkomst och saknar barn , är tydligen en ointressant grupp för partierna.

Att rösta är som att satsa på travet, den häst man satsa på förlorar. Jag börja mer och mer bli skeptisk till varför man skall bry sej att rösta, så länge vi inte ha direktdemokratin, känns det meninglöst.
zeal wrote:Sedan behöver man inte rösta efter vad som är bäst för sig själv, utan man kan rösta efter vad man tror är bäst för Sverige.

Posted: 19 August 2006, 10:50
by md2perpe
m wrote:så länge vi inte ha direktdemokratin, känns det meninglöst.
Bli politiker så får åtminstone du direktdemokrati. Sedan kan du propagera för att alla andra skall få det också.

Posted: 19 August 2006, 17:36
by klein
Vill inte bli politiker, vill behålla min heder. Däremot om vi hade direktdemokrati, kunde man kicka lite politiker istället. Då kunde folk sitta framför datorn och rösta istället.
md2perpe wrote:
m wrote:så länge vi inte ha direktdemokratin, känns det meninglöst.
Bli politiker så får åtminstone du direktdemokrati. Sedan kan du propagera för att alla andra skall få det också.

Posted: 19 August 2006, 18:04
by jeppzer
Du kan ju rösta på något av de partier som kallas "missnöjespartier", de är som gjorde för såna som dig.

Posted: 20 August 2006, 18:23
by mikaelho
Om jag var statsminister, skulle jag förbjuda Windows på datorerna :). De som kör Windows, skulle få böta eller hamna i fängelse :). För att slippa det, så måste man installera Linux.

Posted: 20 August 2006, 18:25
by Biffy
mikaelho wrote:Om jag var statsminister, skulle jag förbjuda Windows på datorerna :). De som kör Windows, skulle få böta eller hamna i fängelse :). För att slippa det, så måste man installera Linux.
Ja, det låter ju hemskt bra.

Posted: 20 August 2006, 19:37
by klein
Låter hemskt! Om Linux inte lyckas ta sin på marknaden på egna vilkor, så skall man inte förbjuda eller styra på något sätt, utan detta bestämmer marknaden . Att inneföra förbud om t.e.x mjukvara är kränka människor rätt att yttra sej och ha valfrihet. Annars blir det som på kuba, där är det förbjudet att inneha parabol antenner. ( MP hade ett sådan förslag också för ca 15 år sedan, att man ville t.e.x förbjuda TV3 )mikaelho wrote:Om jag var statsminister, skulle jag förbjuda Windows på datorerna :). De som kör Windows, skulle få böta eller hamna i fängelse :). För att slippa det, så måste man installera Linux.

Posted: 20 August 2006, 23:48
by Ham
Lite trist, det känns mer eller mindre som att dagens partier försöker vinna mandat istället för att bry sig om Sveriges väl och ve. Näpp, jag ska starta ett eget parti en vacker dag.

Posted: 21 August 2006, 10:23
by kratz
varför finns det inget "blanka-partiet" eller något som folk skulle rösta på istället för att rösta blankt? för alla blanka röster delas ju upp mellan partierna, så om det fanns ett blankt parti så skulle det bli tomma platser i riksdagen, och då kanske politikerna skulle skärpa sig mer om platsen bredvid dem blev tom...

Jag skall grunda ett! hell yeah!

Posted: 21 August 2006, 12:51
by klein
Det undra jag också! Varför är inte antal tomma stola riskdagen i paritet med antalet blankröster?
kratz wrote:varför finns det inget "blanka-partiet" eller något som folk skulle rösta på istället för att rösta blankt? för alla blanka röster delas ju upp mellan partierna, så om det fanns ett blankt parti så skulle det bli tomma platser i riksdagen, och då kanske politikerna skulle skärpa sig mer om platsen bredvid dem blev tom...

Jag skall grunda ett! hell yeah!