Trådlöst?

Fritt forum, här är det högt i taket.
Post Reply
User avatar
Snouser
Posts: 814
Joined: 7 February 2005, 19:31
Location: Klädesholmen
Contact:

Trådlöst?

Post by Snouser » 30 October 2006, 20:10

Finns de någon möjlighet att koppla en antenn till en RJ45 kabel?

Jag har nu en router som har 8st RJ45 utgångar, sedan har jag en klient som står 10 m där i från som har ett vanlig nätverkskort.

Alltså:

RJ45 utgång (router) -------(Trådlöst)------->RJ45 ingång (klient)

Jag vill m.a.o köra trådlöst.

OErjan
Posts: 1834
Joined: 21 April 2003, 06:43
Location: 64*N 21*E

Post by OErjan » 30 October 2006, 20:19

det du vill ha är bryggor
kanske jag är en av de sista människor som ser din gamla: bil, dator, gräsklippare...
efter mig är de så många kilo konfetti.

User avatar
Snouser
Posts: 814
Joined: 7 February 2005, 19:31
Location: Klädesholmen
Contact:

Post by Snouser » 30 October 2006, 20:21

Okej, var hittar jag de?
Tips på produkt..

OErjan
Posts: 1834
Joined: 21 April 2003, 06:43
Location: 64*N 21*E

Post by OErjan » 30 October 2006, 20:33

kanske jag är en av de sista människor som ser din gamla: bil, dator, gräsklippare...
efter mig är de så många kilo konfetti.

zeal
Posts: 806
Joined: 8 August 2002, 02:02
Location: Göteborg

Post by zeal » 30 October 2006, 20:35

En idé skulle vara att försöka få tag på två Linksys WRT54G och lägga in DD-WRT på dessa, då får du fina bryggfunktioner. Dessa är relativt vanliga på begagnatmarknaden så du kanske kan komma hyffsat billigt undan.

mikma
Posts: 3349
Joined: 10 July 2003, 21:19

Post by mikma » 30 October 2006, 20:46

Ja, det verkar onödigt dyrt att skaffa två trådlösa bryggor. Det är väl dessutom dyrare än en trådlös accesspunkt/router och en brygga.

User avatar
Snouser
Posts: 814
Joined: 7 February 2005, 19:31
Location: Klädesholmen
Contact:

Post by Snouser » 30 October 2006, 20:50

Hmm, de ser ut att bli dyrt ut.
Jag behöver alltså en sådan på båda ställerna (klienten & routern)?

2 x 800 = 1600:- !!

mikma
Posts: 3349
Joined: 10 July 2003, 21:19

Post by mikma » 30 October 2006, 21:16

På prisjakt finns det bryggor och accesspunkter från 500kr.

User avatar
Snouser
Posts: 814
Joined: 7 February 2005, 19:31
Location: Klädesholmen
Contact:

Post by Snouser » 30 October 2006, 21:48

Funkar de att sätta ett sånt här i klient datorn:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=313750


Och sedan ett brygga i routern?

Någon som vet ifall fler än en person kan koppla upp sig till brygga, eller om de funkar med te.x en laptop med WiFi kort och en "vanlig" dator.

Nille_kungen
Posts: 1506
Joined: 28 August 2005, 00:00

Post by Nille_kungen » 30 October 2006, 22:15

Jag har byggt trådlös router i en burk hemma använde då kort med atheros chipset.
Den har jag för att polarna ska kunna koppla upp sina laptops mot internet.
Och om jag inte minns fel gjorde även sourcer det med samma kort.
The more linux u go, The slacker u get

klein
Posts: 4887
Joined: 1 April 2002, 02:00
Location: 43,41,41N, 7,15,47Ö

Re: Trådlöst?

Post by klein » 31 October 2006, 08:03

Accesspunkt som du kan köra i bryggläger skall du ha.
Snouser wrote:Finns de någon möjlighet att koppla en antenn till en RJ45 kabel?

Jag har nu en router som har 8st RJ45 utgångar, sedan har jag en klient som står 10 m där i från som har ett vanlig nätverkskort.

Alltså:

RJ45 utgång (router) -------(Trådlöst)------->RJ45 ingång (klient)

Jag vill m.a.o köra trådlöst.

torslund
Posts: 1559
Joined: 7 November 2002, 18:24

Post by torslund » 31 October 2006, 12:42

Ni som kör trådlösa nätverkskort, vilka fungerar?
Har kollat på NIC Netgear WG311IS PCI WiFi 802.11g.
Nån som vet om den funkar?

Nille_kungen
Posts: 1506
Joined: 28 August 2005, 00:00

Post by Nille_kungen » 31 October 2006, 17:12

Jag har ingen aning om det kortet fungerar i linux.
Dom korten jag använder har atheros chipset vilken fungerar bra med madwifi rutinen.
Jag kollade på clas ohlsson och såg artnr 38-1782 som på bilden ser ut som ett Gigabyte GN-WP01GT och det har atheros chipet.

Men det kortet du skrev vet jag inte vad det använder för chipset.
Ringde netgear support men det enda dom visste var att det skulle vara ett Marvell chipset på den.

Men skicka ett mail till supporten och fråga hur det fungerar i linux samt vilket chipset den använder.
Priset är ju bra på det kortet.
The more linux u go, The slacker u get

User avatar
Snouser
Posts: 814
Joined: 7 February 2005, 19:31
Location: Klädesholmen
Contact:

Post by Snouser » 1 November 2006, 11:59

Någon som kan rekomendera nått kort som funkar i Linux och som stödjer master mode (alltså fler anslutningar)

torslund
Posts: 1559
Joined: 7 November 2002, 18:24

Post by torslund » 2 November 2006, 09:46

Modem och router är känsliga saker.
Mitt USRobotics togs av åskan. Köpte ett Netgear, det enda som fanns att uppbringa förutom D-Link som inte kommer in i detta hus.
Med USR så låg jag på 300 kB/s i nedladdning och med Netgear under 200. Har alltså tappat 30% kapacitet med märkes byte.
Roboticsen är hopplös att hitta av nån anledning, finns ingen återförsäljare i Växjö. I alla år, redan på modem tiden så var Robotics dom som funkade jämt.

Post Reply