Fredsförhandlingar, ett ord av ringa betydelse

Fritt forum, här är det högt i taket.
Post Reply
Fader_Berg
Posts: 180
Joined: 2 September 2009, 09:31

Fredsförhandlingar, ett ord av ringa betydelse

Post by Fader_Berg » 4 February 2010, 13:20

Israel ska ta upp fredsförhandlingarna igen. Man kan ju fråga sig varför. En bidragande orsak är förmodligen att USA har satt press på dem - givetvis, men till vilken nytta? Palestinier vräks fortfarande från sina hem för att ge plats åt israeliska bosättningar. Processen fortsätter kontinuerligt och hänsynslöst.
För att en fredsprocess ska kunna bli till någonting bra, så måste ju Israelerna vilja ha fred till att börja med. Det vill de bevisligen inte ha. Eftersom den israeliska pöbeln är indokrinerad i en vidrigt självupptagen offerroll och ett skoningslöst hämdbegär. Så har de på ett sätt blivit blinda - och faktiskt indirekt fientliga - för efterlevandet av mänskliga rättigheter, och agerar chokerande hänsynslöst mot det fjättrade folket i Gaza. Bombningarna i civila bostadsområden med vit fosfor till exempel. Världen fördömde det, men vad hjälper det? Fördömmanden ger ingenting eftersom Israel anser att alla kritiker är antisemiter, och således ger dem mandat att ignorera allt som talar emot dem.

Hamas förbannade raketbeskjutning är naturligtvis inte heller bra. Men så länge förvisningsprocessen fortsätter så kommer säkert den också att göra det. De israeliska nybyggarna är ju med och vräker palestinierna, med våld om så behövs. Bosättningarna breder ut sig över de mest attraktiva landområdena. Och konfiskerar såväl de rikaste vattentäkterna som de bördigaste markerna. Flådiga bostadsområden reser sig med bevattnade gräsmattor. Medans Palistinerna blir förvisade till karga ökenslätter där familjer måste rasonera vattnet de dricker. Att sedan israelerna beklagar sig över att de befinner under beskjutning när de smäller upp sina hus i en krigszon, (okuperat landområde) kan ju te sig en aning märkligt i mina ögon. Hur bemöter man en befolkning som med gott samvete - till och med hävdar rätten med ett slags pseudomoraliskt understöd - förvisar palestinska familjer från sina hem sedan generationer?
Israel hävdar att de har rätten att försvara sig, och det kan man väl tycka. Men palestinierna då, skulle inte de ha samma rättigheter att försvara sig. Det är väl andå - som det ser ut nu - israel som är angriparen i första hand. Det kommer de att vara till den dag de är redo att kompromissa om de okuperade landområdena. Vilket - i sin tur - förmodligen aldrig kommer ske frivilligt.

Det måste till hårda sanktioner mot Israel. I princip hela världen är överens genom FN att det måste göras. Endast USAs bestämda veto sätter käppar i hjulet. Ofta får man höra talas om veton som något utveklingshämmande, när Kina eller Ryssland lägger in dem. Men ingen nation har nyttjat vetorätten, på långa vägar lika många gånger som USA. Och de absolut flesta utav dem, just i detta ärende. Fredsförhandlingarna kommer att fortsätta i den bemärkelse de alltid har gjort. Som ett spel för galleriet bara, i väntan på att nästa konservativa krigshök kommer till makten i USA. Då kan man återuppta förtrycket och mördandet där man lämnade det.

sjukperro
Posts: 169
Joined: 30 November 2008, 20:10
Location: piteå

Re: Fredsförhandlingar, ett ord av ringa betydelse

Post by sjukperro » 4 February 2010, 13:49

det är bara att platta ut hela amerika och mellanöstern och göra jätteparkeringar, borde ju lösa alla problem :D
//Johan

Post Reply