Ship to Gaza - Ett nytt varv i ekorrhjulet

Fritt forum, här är det högt i taket.
Post Reply
Fader_Berg
Posts: 180
Joined: 2 September 2009, 09:31

Ship to Gaza - Ett nytt varv i ekorrhjulet

Post by Fader_Berg » 31 May 2010, 20:15

Ja, ja, ja... världen stämmer upp i så kallad "skarp kritik" mot Israel, men sen kommer det inte att hända så mycket mer. Jag vet det... du vet det... alla vet det. Den sionistiska terrorstaten är satt på världens största undantag. De kan nämligen agera som de vill, när de vill och hur de vill. Att det blir utom ramen för mänskliga rättigheter är mer en regel än undantag. Jag anser att staten Israel har blivit ett mänsklighetens faux pas. En komplett hänsynslös idioti som häpnadsväckande skjuter ramen för sitt agerande framför sig. Utan några som helst betänkligheter eller begränsningar.

Förut bombade de en fjättrad befolkning med vit fosfor. Nu bordar de fartyg på internationellt vatten. Gång på gång dessa egenmäktiga handlingar utan några som helst reprissalier, annat än "skarp kritik". Där har jag och Israel någoting gemensamt. Vi tycker att världen kan stoppa upp den "skarpa kritiken" i arslet. Israel gör det i sin egna maktfullkomlighet och ignorans. Jag gör det i en bittert hopplös form av maktlöshet. Hur kan världssamfundet ta dessa ständiga provokationer mot den internationella rätten, utan att agera? Hur kan Israel i samma stund lyda under FNs skydd mot sanktioner (USAs enträgna veton), samtidigt som de konsekvent, medvetet och uppsåtligen vägrar att åtlyda samma regelverk som de utnyttjar?

Vad händer nu? Vi kommer förmodligen att få se den israeliska lobbyns mediemaskin presentera vapen som aktivisterna ska ha haft på sig. Dessvärre kan man inte veta huruvida det är riktigt sant eller inte. Eftersom de samme är känd för att fabricera bevis för att tillgodose sina egna syften. De turkiska medierna som var ombord på skeppen får med största sannolikhet sin utrustning beslagtagen och censurerad. För det finns bara illvilliga motiv bakom att störa ut kommunikationen mellan besättningen och omvärlden. Isolera händelseförloppet för att hindra sanningen att komma ut, och sedan skapa sin egen. Alla vittnen kan ju inte dödas, även om israel säkert hade föredragit det. Besättningsmännen kommer att släppas och de kommer att ge sin historia på det som hände. Men eftersom det inte finns några bildbevis på det, så kommer israel såklart att ifrågasätta deras trovärdighet, de är knappast är helt opartiska till vad som hände. Där har vi vad som händer av det här i framtiden. Världen kommer att ge israel "stark kritik" med en standardreservation... Att det på något sätt inte var en bra idé, det här med Ship to Gaza - för att gardera sig mot antisemitanklagelserna som sedvanligen delas ut från den israeliska lobbyn. Då blir Israel satt på ett slags nåder, även fast de agerar utom all internationell rätt. Och den självgoda kärnvapenstaten kan fortsätta sin - inte längre så bevakade - dagliga rutin av människorättsvidriga övergrepp. Ni vet de där förvisningarna, förtrycket och bombningarna som är så vanliga att de inte ens nämns i media längre.

Inför sanktioner förfan... Nu! Hårt! Och länge!

sjukperro
Posts: 169
Joined: 30 November 2008, 20:10
Location: piteå

Re: Ship to Gaza - Ett nytt varv i ekorrhjulet

Post by sjukperro » 31 May 2010, 22:37

det är ju egentligen ganska lätt att förstå hur israel kan göra som dom gör helt ostraffat... dom flesta länder skulle nog kunna göra som dom ville om dom lånade ut sina flygfält och soldater osv till US and A i krigstid.
//Johan

User avatar
li
Posts: 1124
Joined: 17 April 2003, 13:38
Location: Stockholm

Re: Ship to Gaza - Ett nytt varv i ekorrhjulet

Post by li » 7 June 2010, 18:08

FN och EU har spelat ut sina roller. Lägg även ner krigsdomstolen.

USA beklagar händelserna.
gentoo 3.0
arch 3.0
freeBSD 8.2
qemu/minix3
win/xp

klein
Posts: 4887
Joined: 1 April 2002, 02:00
Location: 43,41,41N, 7,15,47Ö

Re: Ship to Gaza - Ett nytt varv i ekorrhjulet

Post by klein » 8 June 2010, 05:55

Beklagligt att Isreal inte vill låta FN utredda händelsen. Men var det Legoknektar ombord på Ship to gaza, så är det ingen fredlig aktion heller.

Samma sak bör även FN eller US får mandat söka genom lasten, så det inte är vapen eller liknade i lasten. Kanske något Sverige kan syssla med, när vi inte jaga pirater utanför Afrikas kust.

User avatar
li
Posts: 1124
Joined: 17 April 2003, 13:38
Location: Stockholm

Re: Ship to Gaza - Ett nytt varv i ekorrhjulet

Post by li » 8 June 2010, 15:33

Jag tycker judarna ska få en delstat i USA och Tyskland i stället för i Palestina. Det var väl inte palestinierna som förintade judarna.
gentoo 3.0
arch 3.0
freeBSD 8.2
qemu/minix3
win/xp

Post Reply