esx o nätverksstrul...

Fritt forum, här är det högt i taket.
Post Reply
jolles
Posts: 350
Joined: 29 February 2004, 11:36

esx o nätverksstrul...

Post by jolles » 16 February 2008, 22:05

Någon mer än mig som kör vmware esx här? :roll:

Har laggt in ett virtuellt system hittills, men det får ingen nätverkskontakt, har laggt till en virtuell switch, vilket man behövde för att få ut den på nätverket, och ett VLAN-kort. Det sitter totalt 3 fyfiska nätverkskort i datorn, men debian-systemet jag laggt till som virtuellt får bara kontakt med ett av dessa (3com 3c905, Realtek 8169 och Intel Pro 100) - vilket vet jag inte. Har försökt pinga mig hit o dit men får aldrig någon respons..

Någon med en aning om vad det kan bero på?? Är säkert något busenkelt, men jag är ganska ny på esx så en upplysning om vad ja kan kolla upp vore tacksamt!

Johan
Våga Vägra Windows
_________________
Öppen sås ftw!

jolles
Posts: 350
Joined: 29 February 2004, 11:36

Post by jolles » 16 February 2008, 22:59

fann delvis ett svar på problemet just, Assigned outbound adapters = 0 (0 total) och att ifconfig i terminalen på servern endast visade att den fann ett nätverkskort, jag antar då att trots att jag "delat ut" ett nätverkskort till virtuella system att just Det inte får användas till det ändå, efterssom jag snluter med de kortet till servern. Mina farhågor om esx verkade vara sanna, helt enkelt att endast den hårdvaran som esx känner av kan till viss del (kanske) användas av de virtuella systemen, och efterssom esx har riktigt riktigt dåligt hårdvaru-stöd så får de virtuella systemen mer eller mindre ingenting. Trots det faktum att jag valt hårdvara som ska ha bra stöd till innan millenieskiftet! Gigabitnätverkskortet tillexempel, Realtek 8169 ska funka fint med win98 tillexempel, men hittas inte änns nu, eller 3com-kortet osv... aja blir o byta server-system då... :evil:
Våga Vägra Windows
_________________
Öppen sås ftw!

Post Reply